Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

De 5 meest gestelde vragen over airco

Met de steeds warmere zomers in België is airconditioning een hot topic. Hoewel de interesse groeit, blijven er bij velen vragen bestaan over de werking en het gebruik ervan. Wij geven je antwoorden op de vijf meest gestelde vragen over airconditioning, om je te helpen een geïnformeerde keuze te maken.

1. Maakt airco veel lawaai?

Het klopt dat oude toestellen wel wat lawaai kunnen maken. De nieuwste generatie airconditioners daarentegen zijn fluisterstil.

Wil je zeker zijn van een stil toestel? Let dan bij de aankoop op het aantal dB dat zowel de binnen- als de buitenunit produceren. Een ‘stil’ model is er een met een maximum van 30 tot 45 dB.

2. Gebruik je een airco ook in de winter?

Een airco kan je het hele jaar door gebruiken. Een airconditioner kan meer dan alleen lucht koelen. Moderne airco’s zuiveren en ontvochtigen de lucht, ventileren de ruimte en kunnen zelfs verwarmen in de winter.

Een airco met warmtepomp is één van de meest uitgebreide luchtbehandelingssystemen voor huizen, maar ook voor kantoren, winkels en magazijnen.

3. Verbruikt een airco veel elektriciteit?

Met een airco met warmtepomp kan je je woning zowel verkoelen als verwarmen, waardoor je geen andere warmtebron nodig hebt. Als je deze ook nog combineert met zonnepanelen, bespaar je ook nog eens elektriciteit.

4. Is airco ongezond?

Je wordt niet verkouden of ziek van airco als je deze correct gebruikt en regelmatig laat onderhouden. Na een tijdje zullen de filters verzadigd raken waardoor er bacteriën ontstaan en deze in de lucht circuleren. Bij regelmatig onderhoud kan je dit vermijden.

Een goed airco-systeem draagt juist bij aan een betere leef- en werkwereld. Je vertoeft in een aangenaam binnenklimaat en tegelijk wordt de lucht gezuiverd en gefilterd.

5. Hoe wordt een airco geïnstalleerd?

Bij het installeren van een airco wordt een binnenunit in huis geplaatst en een buitenunit buiten. Voor een split-airco, die één kamer koelt, zijn de installatiestappen vrij eenvoudig met beperkt leidingwerk tussen de binnen- en buitenunit. Bij een multisplit-airco, bedoeld voor meerdere ruimtes, zijn er meer binnenunits en dus meer leidingen nodig. Het is belangrijk om rekening te houden met de juiste toe- en afvoer. Het inhuren van een professional wordt aanbevolen voor een correcte installatie.

Ben je klaar om de stap te zetten naar airco?

Of je nu overweegt om je eerste airco aan te schaffen of advies nodig hebt over het optimaliseren van je huidige systeem, de experts van Soloya staan voor je klaar. Met onze professionele begeleiding vind je de perfecte airconditioning die past bij jouw behoeften en levensstijl. Jouw comfort is onze prioriteit!

Vraag hier je offerte aan

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is
De 5 meest gestelde vragen over airco
Waarom je nu best thuis een laadpaal kan installeren

Onze diensten

Soloya