Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Jouw installateur voor België en Nederland
Tel: (+32) 11 91 03 16

Prijs zonnepanelen

Hoe rendabel zijn zonnepanelen? Een belangrijke vraag, want nog belangrijker dan de kostprijs van zonnepanelen, is het rendement van een zonnepaneel installatie.

Zonnepanelen brengen veel op, de prijzen van zonnepanelen zijn immers de laatste 10 jaar sterk gedaald. Een volledige installatie kost nu nog maar een kwart van de totale aankoopprijs in 2003.

Wat bepaalt de prijs? De oorsprong, soort zonnecellen en het rendement. Soloya kiest voor kwaliteitsvolle zonnepanelen!

Soloya garandeert jou prijs/rendement de beste voorwaarden: investeer je in zonnepanelen? Dan verdien je ze reeds in 5 jaar terug.

Hoe komt dit? Onze groothandelsprijzen, waardoor je minder betaalt … en jouw investering dus sneller terugverdient.

Ook door jouw zonnepaneelinstallatie te combineren met een thuisbatterij, gaat jouw installatie sneller terugverdiend zijn.

©studiopsg.be DJI 0730 min
©studiopsg.be PSG 2937 min scaled

Let altijd op de omvormer

Wat is mijn besparing?

Het voornaamste is niet de prijs van zonnepanelen maar wel wat je er jaarlijks mee kan besparen. De opbrengst en het rendement van zonnepanelen verschilt naargelang de oriëntatie en hellingsgraad van jouw dak. Dit wordt ook bepaald naargelang het vermogen van de zonnepanelen, de plaatsing van de zonnepanelen en het aantal uren zonlicht.

Het gemiddelde rendement dat zonnepanelen produceren is 95% van het maximale vermogen. Een gemiddeld Vlaams gezin verbruikt jaarlijks 4.000 kWh. Om dit verbruik te compenseren is dan een PV installatie vereist die 4.200 Wp groene stroom produceert.

De prijs voor een dergelijke zonnepanelen installatie op de markt bedraagt gemiddeld varieert tussen de 4000 en 5500 Euro (excl. BTW). De jaarlijkse besparing is afhankelijk van al dan niet of de installatie is gecombineerd met een thuisbatterij of niet. Dankzij de groothandel prijzen voor zonnepanelen bij Soloya is de terugverdientijd zelfs nog korter.

Met zonnepanelen alleen kan je natuurlijk nog geen stroom produceren. Bij de aankoop van zonnepanelen hoort ook een omvormer. De zonnepanelen omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte stroom in stroom wordt omgezet.

Zonnepanelen en omvormers vormen één geheel om jouw installatie te laten functioneren. Je ontvangt daarom steeds een offerte waarbij de prijs van de omvormer inbegrepen is in de prijs van de zonnepanelen. De levensduur van zonnepanelen is gemiddeld 25 jaar, de garantie voor de omvormer is standaard 10 jaar. Mocht je dus voor het einde van de levensduur de omvormer moeten vervangen dan had je natuurlijk ook graag de prijs geweten.

De prijs van een omvormer is afhankelijk van het vermogen en de kwaliteit. Voor een omvormer die een vermogen produceert met een capaciteit van 4.000 tot 6.000 Wp moet je denken aan een gemiddelde prijs van € 1.400 – 1.600. Bij Soloya ligt de omvormer prijs natuurlijk ook een stuk lager als gangbaar op de markt.

De terugverdientijd van zonnepanelen varieert naargelang het type paneel, het merk, de prijs van de panelen, onderhoudskosten en de stroomprijs. Gemiddeld bekeken bedraagt de terugverdientijd van zonnepanelen 6-7 jaar. Bij Soloya zelfs 5 jaar. Als je weet dat een gemiddelde PV-installatie zo’n 20 à 25 jaar meegaat zal je je investering dus 4 tot 5 keer terugverdienen.

Verrekenen we hier nog het feit dat energieprijzen steeds duurder worden, dan zal de terugverdientijd nog korter zijn. Soloya kan je een exacte prijs en terugverdientijd voor jouw woning of bedrijf calculeren.

De overheid betaalt niet meer mee. Groene stroomcertificaten zijn er niet meer. En dat is goed nieuws, want een zonnepaneel installatie levert nu dus vanzelf heel veel op.

Zonnepanelen zijn immers al even de goedkoopste keuze op de markt om zelf groene stroom te produceren. Je bent tenslotte niet onderhevig aan prijsstijgingen op de elektriciteitsmarkt. En deze prijs zal wellicht nog fors stijgen de komende jaren.

Verder is er voor woningen ouder dan 10 jaar een lager btw-tarief van 6% van toepassing. Voor nieuwbouw is dat 21%.

Zonnestroom produceren op je eigen dak? Of liever meer geld uitgeven aan klassieke stroom? Jouw eigen zonnestroom is gegarandeerd voordeliger! Er is echt geen reden om te wachten met de aankoop!

Wij berekenen graag voor jou welke kosten zonnepanelen voor jou met zich meebrengen … én wat ze je opbrengen!

Schermafbeelding 2021 07 18 om 12.14.43

Beste prijs voor zonnepanelen?

Wil je graag professioneel advies? Bezoek onze showroom en ontdek alle mogelijkheden!