Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Jouw installateur voor België en Nederland
Tel: (+32) 11 91 03 16

Zonnepanelen met een maximaal rendement

Soloya levert en plaatst zonnepanelen systemen met monokristallijne panelen. We weten als geen ander dat het noodzakelijk is om de juiste en kwalitatief degelijke materialen te gebruiken voor een maximaal rendement. Daarom selecteren wij enkel zonnepanelen van de hoogste kwaliteit, met de meeste efficiëntie en met een bewezen betrouwbaarheid.

“Een fotovoltaïsch systeem rendeert pas optimaal als de installatie van de zonnepanelen correct is gebeurd. Vertrouw daarom op het ervaren installatieteam van Soloya.

Wilt je graag professioneel advies? Bezoek onze showroom en ontdek alle mogelijkheden!

Bekijk onze realisatie

Onze ervaren installateurs plaatsen de meest kwalitatieve zonnepanelen van Tier 1 merken met omvormers op jouw dak. Dit doen we steeds op een professionele manier, zodat jij kan genieten van een gegarandeerd rendement van je installatie.

Alles wordt met de nodige zorg en precisie afgemeten, geïnstalleerd en afgewerkt zodat jij ten volle gebruik kan maken van de zonne-energie die je opwekt met je installatie.

Voor welke zonnepanelen je ook kiest, wij zorgen voor een perfecte installatie.

Rectangle Copy 21 1

Let altijd op de omvormer

De omvormer is het meest cruciale onderdeel van jouw zonnepanelen installatie

Het is het hart van je energiesysteem die de gelijkstroom van je zonnepanelen omzet in wisselstroom die geschikt is voor jouw elektriciteitsnetwerk.

 

Tijdens die omzetting mag er zo weinig mogelijk energie verloren gaan. Het verlies van een omvormer wordt aangegeven met het rendement ervan. Het rendement is dus van essentieel belang voor je systeem en de opbrengst ervan. Dat maakt de keuze van omvormer minstens even belangrijk als de keuze van zonnepanelen.

 

Tegenwoordig combineer je best een omvormer met een thuisbatterij. Zo kan je alle extra opgewekte energie opslaan om later terug te gebruiken en verhoogt jouw rendement aanzienlijk.

Principe terugdraaiende teller

Het principe van de terugdraaiende teller werd op 1 januari 2021 afgeschaft door het Grondwettelijk Hof, wat wil zeggen dat je dus geen 15 jaar meer kan genieten van het voordeel. Om dit te compenseren heeft de Vlaamse regering een nieuwe regeling: je krijgt een compensatie van 5% op een gemiddelde investering. De berekening van de compensatie zal installatie per installatie en daarnaast afhankelijk zijn van de subsidies die je reeds ontvangen hebt. Wie al 5% rendement behaalde, krijgt geen tegemoetkoming meer.

Werking

We leggen je in de volgende stappen uit hoe zonnepanelen werken:

• Het zonlicht valt in op jouw zonnepanelen die bestaan uit verschillende zonnecellen.

• Dit zonlicht zet elektronen in beweging waardoor er gelijkstroom ontstaat die de omvormers omzetten naar wisselstroom.

• De omgezette stroom gaat naar de zekeringskast en vervolgens naar de verbruikers, zoals jouw wasmachine, koelkast, verlichting, tv, en dergelijke.

• De niet-verbruikte stroom gaat terug naar het net of naar jouw thuisbatterij.

Rectangle Copy 9

Ontvang onze digitale brochure in je mailbox

02 Brochure and Catalog Mockup Close Top View 2 1

Ontvang onze digitale brochure in je mailbox

DSC9989

Op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid

Een goede service en garantie op de volledige installatie

Onze enthousiaste en professionele installateurs garanderen jou een goede service en garantie op de installatie, panelen, omvormer en thuisbatterij. Zo werken we enkel met de beste producten op de markt. Bij Soloya positioneren we ons op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid en niet op basis van prijs.

Hoog rendement

Een fotovoltaïsch systeem rendeert pas optimaal als de installatie van de zonnepanelen correct is gebeurd. Daarvoor kan je vertrouwen op het ervaren installatieteam van Soloya.

 

Daarnaast kan je sinds januari 2021 opnieuw rekenen op een premie van de Vlaamse overheid. De premie is enkel voor gezinnen die na januari 2021 een kleinere installatie zullen plaatsen op hun bestaande woning, met een bouwaanvraag van voor 2014. De premie is per woning of wooneenheid en is begrensd tot 40% van de investeringskosten vermeld op de facturen. Het gaat om een eenmalige premie van maximum €1.500 per gezin.

Maar let wel op, de premie zal de komende 4 jaar alleen maar dalen, omdat zonnepanelen steeds rendabeler worden.

Schermafbeelding 2021 07 18 om 12.14.43

Profiteer van een lager E-peil

Volgens de wetgeving ben je verplicht om een minimum aan hernieuwbare energie te voorzien in nieuwe gebouwen en aan bepaalde energienormen (EPB-eisen) te voldoen.

Alle verplichtingen rond de energieprestatiewetgeving vind je terug op www.energiesparen.be.

Deze energiebronnen verlagen immers het E-peil van uw woning waardoor je geniet van een korting op de onroerende voorheffing. Daarnaast zijn ook de extra subsidies afhankelijk van het E-peil.

Haal LifePOWR in huis!

Ben je helemaal overtuigd of wil je meer informatie?
Neem hier onderaan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Realisaties
van tevreden klanten

BEDRIJVEN

Een slimme investering
voor jouw bedrijf

• Voldoende ruimte beschikbaar
• Ideale oriëntatie
• Geen bouwvergunning nodig
• Zekerheid en onafhankelijkheid
• Return on investment gegarandeerd
• Duurzaam en groen imago

Cashback zonnepanelen

Bespaar nu op zonne-energie en ontdek hoeveel jij kunt terug verdienen met onze Cashback actie!

Vraag vandaag nog een offerte aan en profiteer van onze exclusieve aanbieding.