Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Waarom is het belangrijk om je hernieuwbare energie-installaties tijdig te melden?

De campagne van Fluvius ‘Voor wa?’ maakt duidelijk waarom het essentieel is om je zonnepanelen, thuisbatterij en laadpaal tijdig aan te melden. Als installateur van zo’n hernieuwbare energieoplossingen, begrijpt Soloya als geen ander het belang van een correcte en tijdige aanmelding bij Fluvius. Wij leggen je het graag uit waarom dit zo belangrijk is. 

Waarom aanmelden bij Fluvius?

Voor zorgeloos energiegebruik: door je installaties aan te melden, help je Fluvius om het elektriciteitsnetwerk beter te beheren. Dit zorgt ervoor dat iedereen zonder problemen elektriciteit kan blijven gebruiken, nu en in de toekomst.

Voor jouw portemonnee: als je je zonnepanelen aanmeldt, ontvang je een vergoeding voor de elektriciteit die je teruglevert aan het net. Daarnaast vermijd je extra kosten voor een laattijdige aanmelding.

Voor toekomstige netwerken: Fluvius krijgt inzicht in waar investeringen nodig zijn om het netwerk te verbeteren. Dit helpt bij het plannen van toekomstige uitbreidingen en zorgt ervoor dat het netwerk betrouwbaar blijft.

Voor een veilig netwerk: aanmelden zorgt ervoor dat Fluvius op de hoogte is van alle energieopwekkings- en opslaginstallaties. Dit is belangrijk om de veiligheid en kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening te waarborgen.

Hoe meld je je installatie aan?

Zonnepanelen: je kunt je zonnepanelen eenvoudig aanmelden via Mijn Fluvius. Zorg dat je de EAN-code van je elektriciteitsaansluiting, het AREI-keuringsattest en het eendraadschema van je installatie bij de hand hebt. Voor grotere installaties boven 25 kVA is een netstudie vereist.

Thuisbatterij: ook je thuisbatterij moet je aanmelden via de groene stroom-tool in Mijn Fluvius. Je installateur kan dit ook voor je doen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten hebt, zoals een geldige AREI-keuring en een eendraadschema.

Laadpaal: de aanmelding van laadpalen is verplicht vanwege de toenemende belasting op het elektriciteitsnet. Door je laadpaal aan te melden, helpt je Fluvius om pieken in het stroomverbruik te beheren en het net te optimaliseren.

Hernieuwbare energieoplossing nodig?

Met deze informatie kun je jouw groene avontuur beginnen en een hernieuwbare energieoplossing laten installeren. Soloya staat voor je klaar om je te begeleiden bij elke stap. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en een offerte op maat. 

Vraag hier je offerte aan

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom is het belangrijk om je hernieuwbare energie-installaties tijdig te melden?
Wat levert het meeste rendement op? Een warmtepomp of zonnepanelen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is

Zonnepanelen zonder voorschot

Geniet van de zomer en bespaar met onze tijdelijke actie: tot het einde van de zomer geen voorschot op topkwaliteit zonnepanelen!