Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Veelgestelde vragen

Je kan het contactformulier (link) op onze website invullen. Jouw aanvraag komt dan terecht in onze mailbox. Vervolgens zal een verkoper bij jou in de buurt je contacteren om een afspraak in te plannen.

Je kan ons ook telefonisch contacteren om een afspraak te maken via het telefoonnummer +32 11 91 03 16. Dit kan tijdens de kantooruren tussen 8u30 – 12u00 en 13u00 – 17u00. 

We zijn werkzaam in Vlaanderen waaronder de regio Limburg, Kempen, Leuven en de grensstreek met Nederland. In Antwerpen zijn we werkzaam tot de beperkte regio van Schoten, Ranst, Wijnegem en Wommelgem. 

Door de drukte is het momenteel tijdelijk niet mogelijk om op andere locaties in België werkzaam te zijn omdat we iedereen een goede en snelle service willen bieden.

Via de officiële website van Vlaanderen kan je alle informatie betreffende premies terugvinden. 

Als jouw aangekochte installatie een externe keuring moet ondergaan, moet je eerst wachten op jouw keuringsverslag. Nadien kan je een premie aanvragen. Meer info hierover lees je bij ‘Hoe werkt het keuringsverhaal?’

Ja, om de afgesproken prijs te garanderen op moment van plaatsing hebben we besloten om tijdelijk te werken met een voorschotfactuur van 25%. Om jou als klant te besparen van de prijsindexering als gevolg van de huidige economische situatie.  Door te werken met een voorschot, verzekeren we jou van de beste prijsgarantie. 

We hopen te kunnen rekenen op jouw begrip. Indien er vragen zijn over de verandering van onze werkwijze mag je ons altijd contacteren. 

Hier kan je een beknopte handleiding downloaden over de installatie van de app.

 1. Download de Fusion Solar app 
 2. Zoek naar FusionSolar in de Apple Store of Google Play
 3. Registreer een installateur-account (optioneel, voor installateurs zonder account)
 4. Meld je aan en start de confirguratiewizard 
 5. Controleer de apparaatstatus

Heb je jouw aankoop bij Soloya gedaan? Dan zorgen wij voor de plaatsing op de afgesproken datum. Automatisch maken onze medewerkers een melding bij een keuringsorganisme. Zij maken op hun beurt rechtstreeks met jou een afspraak om de keuring te laten plaatsvinden bij jouw woning. 

Is de installatie goedgekeurd? Dan ontvangen we jouw keuringsdocumenten binnen 2 weken na het keuringsbezoek. Wanneer we de documenten ontvangen, sturen we deze meteen naar jou zodat je met een compleet dossier eventuele premies kan aanvragen en de verplichte aanmelding kan doen van je zonnepanelen bij Fluvius. Meer informatie over zonnepanelen aanmelden lees je hier.

Wanneer je jouw aankoop bij ons hebt gedaan en je zonnepanelen hebt aangemeld bij Fluvius, neemt Fluvius contact met je op om kosteloos een digitale meter te komen plaatsen. 

Wil je graag dat de installatie eerder gebeurt om in verband met de voorwaarden een premie te kunnen bekomen? Dan kan je rechtstreeks bij Fluvius een afspraak inplannen. Let op, hiervoor zal een bedrag van 88 euro aangerekend worden door Fluvius. Meer informatie over digitale meter lees je hier

Je kan gratis een verlenging van 6 maanden garantie ontvangen van Daikin. 

Registreren kan via deze link.
De registratie verloopt via verschillende stappen. Hiervoor heb je volgende informatie over je installatie nodig:

 • Type warmtepomp
 • Serienummer van zowel buiten- als binnentoestellen
 • Opstartdatum
 • Gegevens van je installateur 
 • Factuur

   

Afhankelijk van het type warmtepomp kies je voor optie 1 of optie 2. Heb je een Daikin Altherma lucht/water warmtepompen of een verwarmingsketel? Kies dan voor optie 1: ‘inbedrijfstellingscode’. Is jouw installatie een lucht/lucht of lucht/water warmtepomp? Kies dan voor optie 2: ‘zoekfunctie of vind uw installatie’.

Heb je een toestel met meer dan 3 kg koelmiddel? Dan moet deze minstens 1 keer per jaar onderhouden en nagekeken worden.

Heb je zonnepanelen? Dan hoef je niets te doen want deze moeten niet gereinigd worden. 

Wist je dat je sinds 1 september 2022 een renteloze verbouwlening tot 60.000 euro kan aanvragen? Met deze lening kan je je renovaties financieren die focussen op woningkwaliteit en op het verbeteren van energieprestatie. 

De ‘Mijn verbouwlening’ vervangt de vroegere ‘Energielening’ tot 15.000 euro, die je kon verkrijgen via het Energiehuis. 

Let op, er zijn enkele voorwaarden verbonden aan deze lening: 

 • Het bedrag is minimaal 1.250 euro en maximaal 60.000 euro.
 • Met een afbetalingstermijn van maximaal 25 jaar. 
 • Deze lening is renteloos (0% intrest), zolang de wettelijke rente onder 3% blijft. 

Op de website van de Vlaamse Overheid kan je alle informatie vinden en kan je controleren of je in aanmerking komt voor deze lening en premies. 

Het standaardvermogen van een nieuwe elektriciteitsaansluiting voor ééngezinswoningen en appartementen werd opgetrokken. Dit is nu een driefasige aansluiting van 25 A op 400V (17,3 kVA). 

Dit maakt de aansluiting geschikt om warmtepompen te voeden, lokale elektriciteitsproductie (zonnepanelen) aan te sluiten en elektrische auto’s op te laden aan een laadvermogen van 11 kVA.

Wanneer het gevraagd vermogen > 25 kVA bedraagt, wordt er eerst een studie uitgevoerd die betalend is. Vraag in dat geval tijdig jouw aansluiting aan.

Vanaf 2025 wordt een aardgasaansluiting volledig verboden bij nieuwbouw, zowel voor woningen als niet-residentiële gebouwen.

Gevolg: steeds meer bouwheren verkiezen een zwaardere elektriciteitsaansluiting boven een gasaansluiting, ook bij bouwprojecten waar dat wettelijk nog niet strikt nodig is.

Sinds 2021 is geen aardgasaansluiting meer toegestaan in nieuwe appartements-gebouwen, grote nieuwbouwprojecten en verkavelingen met 25 woonunits of meer.

Sinds 2023 is de norm verlaagd van 15 units (in 2022) naar 5 woonunits.

Vanaf 2025 wordt een aardgasaansluiting zelfs volledig verboden bij nieuwbouw, zowel voor woningen als niet-residentiële gebouwen.

Sinds 1 januari 2023 is er een betalende studie van €226,34 excl. btw zodra de gevraagde capaciteit groter is dan 16 m³/h.

De prijs van een aansluiting elektriciteit en aardgas is afhankelijk van het type aansluiting en het vermogen. Wil je graag een idee wat jouw aansluiting zal kosten? Beantwoord enkele vragen in de indicatieve simulatietool.

De plaatsing van een digitale meter is sinds 1 januari 2023 gratis. Vroeger kostte dit €73 excl. btw. Je kan jouw digitale meter hier aanvragen.

Als je een digitale elektriciteitsmeter wil die geen straling geeft dan kan je tegen betaling kiezen voor een bekabelde digitale meter met externe antenne

De kostprijs van een digitale meter elektriciteit met antenne op de gevel kost €281,06 excl. Btw. Een digitale meter elektriciteit met antenne op de rooilijn kost €678,76 excl. btw. 

Neen, je kan een digitale meter niet weigeren

De plaatsing van de digitale meter kan worden uitgesteld voor PV-eigenaars met een installatie van minder dan 15 jaar oud en eigenaars van PV-installaties die gekeurd werden voor 1 januari 2021.

PV-eigenaars die hun installatie na 1 januari 2021 lieten keuren en PV-eigenaars met een installatie van meer dan 15 jaar oud staan automatisch op de planning voor de onmiddellijke plaatsing van een digitale meter. Ook als het technisch niet anders kan krijg je automatisch een digitale meter. Hier is geen mogelijkheid om uitstel te vragen. 

België

Jouw installateur voor regio Kempen & Limburg

Kantoor & Showroom
Centrum-Zuid 1060
3530 Houthalen-Helchteren
België

Maandag tot vrijdag
van 08:30 – 12:00 en 13:00 – 17:00

Showroom enkel open op afspraak.

Vragen?
Bel ons: +32 11 91 03 16
of stuur een mail naar info@soloya.be

Nederland

Jouw installateur voor Limburg & Noord-Brabant
Bel ons: +32 11 91 03 16
of stuur een mail naar info@soloya.nl

Let's connect

Ontvang onze digitale brochure in je mailbox

02 Brochure and Catalog Mockup Close Top View 2 1

Ontvang onze digitale brochure in je mailbox

Onze diensten

Soloya