Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 13 juli t.e.m. 5 augustus 2024!

Airco om voordelig te koelen en verwarmen

© Daikin

Wist je dat de huidige airco’s vaak uitgevoerd zijn als warmtepomp? Daardoor combineren ze airconditioning met verwarming in één unit. Zo kunnen ze dus elke ruimte niet alleen koelen, maar kan je ook snel en energiezuinig verwarmen met airconditioning.

Verwarmen met airco in de winter

Misschien vraag je je af hoe een airco kan verwarmen als het buiten koud is. Het antwoord ligt in het benutten van de latente warmte die zelfs in koude buitenlucht aanwezig is. Airco’s kunnen daardoor zelfs bij temperaturen tot -15°C effectief verwarmen.

De werking van een lucht-lucht warmtepomp is gebaseerd op het verplaatsen van warmte via een koelmiddel. In de zomer wordt binnenwarmte via dit koelmiddel naar buiten getransporteerd. In de winter keert dit proces zich om en wordt de koude buitenlucht gebruikt om binnen te verwarmen. Zelfs tijdens koude winterdagen kan je airco dus zorgen voor een comfortabel binnenklimaat door de aanwezige latente warmte te benutten. Bij extreem lage temperaturen is een extra warmtebron wel aangeraden.

Verwarm of koel jouw woning met Soloya

Kies voor de juiste airco via Soloya en geniet het hele jaar door van de ideale temperatuur in je woning.

Zonnepanelen zonder voorschot

Geniet van de zomer en bespaar met onze tijdelijke actie: tot het einde van de zomer geen voorschot op topkwaliteit zonnepanelen!