Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Verwarm jouw huis met een warmtepomp

Warmtepompen vormen een voordelig en duurzaam alternatief voor de klassieke centrale verwarming. Warmtepomp is ideaal als verwarming en koeling van de woning mits de plaatsing correct gebeurt. Om maximaal energie te besparen, is het essentieel dat de installatie van warmtepompen correct uitgevoerd wordt. Voor een professionele plaatsing doe je dan ook best een beroep op een warmtepomp installateur met ruim 15 jaar ervaring. Zo brengt jouw warmtepomp jarenlang geld en zuurstof op!

Rectangle Copy 9 4

“Wij zijn super tevreden over onze warmtepomp. Alles werd zeer mooi afgewerkt en opgeruimd. De plaatsing gebeurde volgens afspraak. Prijs – kwaliteit een topbedrijf!”

Wil je graag professioneel advies? Bezoek onze showroom en ontdek alle mogelijkheden!

young woman switching on air conditioning at her h J9BTZY4.jfif scaled

Een verstandige keuze

De warmtepomp als duurzaam alternatief

Verwarmen met fossiele brandstof is sterk belastend voor het milieu en onze leefomgeving. Met de warmtepomp is er een duurzaam alternatief dat veel efficiënter verwarmd. Verwarmen met warmtepompen zorgt voor minstens 60% minder CO2 uitstoot.

Met de opwarming van de aarde en de race tegen de klok om niet meer dan 2° C toe te laten is individueel investeren in de installatie van een warmtepomp een verstandige keuze! Samen met de subsidies kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan een leefbare aarde voor onszelf, maar vooral voor volgende generaties.

De werking van een warmtepomp

De werking van een warmtepomp is dezelfde als die van een koelkast, maar dan in omgekeerde richting. Een warmtepomp installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht via een warmtecollector. Een warmtepomp werkt dus voornamelijk op lucht, wat onbeperkt én gratis beschikbaar is. De nodige dosis stroom kan dan weer perfect opgewekt worden met de installatie van zonnepanelen.

Werking

Een warmtepomp brengt heel wat voordelen met zich mee:

• Deze nieuwe warmtepompen zijn niet erg groot. Je kan ze dus makkelijk plaatsen, ook in een kleiner huis

• Als je meerdere kamers wilt koelen of verwarmen, kan je meerdere binnenunits verbinden met één buitenunit. Elke binnenunit laat zich ook nog eens apart bedienen, zodat je een andere temperatuur kunt instellen voor elk deel van het huis.

• Warmtepompen die koelen én verwarmen werken gebruiken een koelmiddel om warmte van de ene naar de andere plek te voeren.

• De technologie van een warmtepomp is de laatste jaren sterk geëvolueerd en garandeert u tegenwoordig grote energiebesparingen en rendementen. En dat voel je ook in jouw portefeuille!

header.image

Ontvang onze digitale brochure in je mailbox

02 Brochure and Catalog Mockup Close Top View 2 1

Ontvang onze digitale brochure in je mailbox

Rectangle Copy 22 1

Verschillende soorten warmtepompen

Voor elk huis is er een geschikte warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompsystemen verkrijgbaar. Het systeem dat jouw voorkeur draagt zal bepaald worden door de mogelijkheden en warmtebehoeften. Soloya plaatst warmtepompen van de merken Daikin en Panasonic. Hier vind je de voornaamste systemen die Soloya aanbiedt:

Lucht/lucht warmtepomp

Jouw huis verwarmen met een lucht/lucht warmtepomp zonder te hoeven aan comfort kan nu met een bijzonder voordelig systeem. De lucht/lucht warmtepomp haalt eveneens energie uit de buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar rechtstreeks af in huis.

Tijdens de zomermaanden kan dit systeem omgekeerd ingesteld worden en wordt warme lucht naar buiten afgevoerd om voor de nodige verkoeling te zorgen. Dit warmtepompsysteem waarborgt zo een constante temperatuur het ganse jaar door. Daarenboven produceert een lucht/lucht warmtepompsysteem 2 tot 4 meer energie dan vereist is om te functioneren.

warmtepomp

Lucht/water warmtepomp

De lucht/water warmtepomp bestaat uit 2 componenten lucht en water en wordt aangewend voor de realisatie van een stabiele temperatuur in een ruimte als voor de productie van sanitair warm water.

Dit type warmtepompsysteem onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze af aan het water.

Op deze manier kan je in je sanitair de warmwaterbehoeften en vloerverwarming gebruiken als centraal verwarmingssysteem. Deze compacte en flexibele toestellen zijn toegankelijk voor nieuwbouw en renovatie.

Realisaties
van tevreden klanten

BEDRIJVEN

Een warmtepomp als ideale verwarming voor bedrijven

• Warmte vooral uit de lucht
• Zeer weinig stroom
• Koelen en water opwarmen
• Combineren met zonnepanelen
• Maximaal comfort
• Duurzaam en voordelig

Onze diensten

Soloya