Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is

In het streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie kiezen steeds meer huishoudens en bedrijven voor zonne-energie. Hoewel de verleiding groot kan zijn om zelf zonnepanelen te installeren, in de hoop tijd en geld te besparen, is het inschakelen van een ervaren installateur zoals Soloya een keuze die jou op de lange termijn ten goede komt. 

Voordelen van een ervaren installateur van zonnepanelen

1. Expertise en ervaring

Het installeren van zonnepanelen is complexer dan het op het eerste gezicht lijkt. Het vereist niet alleen technische kennis over hoe de panelen functioneren, maar ook inzicht in elektriciteit, dakstructuren, en optimale positionering voor maximale blootstelling aan de zon. Bovendien is de naleving van alle relevante regels en voorschriften van belang, want jouw installatie dient aan alle normen te voldoen.

Met meer dan 15 jaar ervaring in hernieuwbare energie, beschikt Soloya over de expertise om te zorgen voor een efficiënte, veilige en optimale installatie, afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften. Door te werken met geavanceerde tools om de ideale configuratie te bepalen, profiteer je van een hogere energieopbrengst én een snellere terugverdientijd.

2. Veiligheid

Veiligheid is een cruciaal aspect bij de installatie van zonnepanelen. Het werken op daken en het omgaan met elektrische systemen brengt significante risico’s met zich mee, waarvoor gespecialiseerde kennis en apparatuur nodig zijn om die veilig te beheren. Onze professionals zijn getraind in veiligheidstechnieken en gebruiken de juiste veiligheidsuitrusting om risico’s te minimaliseren.

3. Garantie en service

Een professionele installatie door Soloya komt met uitgebreide garanties op zowel de installatie als de producten. Dit biedt een aanzienlijke meerwaarde, aangezien eventuele problemen of defecten binnen de garantieperiode kosteloos worden verholpen. Bovendien staan wij klaar met deskundig onderhoud en service, wat de levensduur en efficiëntie van je zonnesysteem verhoogt.

Zelf zonnepanelen installeren is niet zonder risico’s

Terwijl het zelf installeren van zonnepanelen misschien aantrekkelijk lijkt, zijn de risico’s, complexiteit, en gemiste voordelen van een professionele installatie aanzienlijke overwegingen. Kiezen voor een ervaren installateur zoals Soloya betekent investeren in veiligheid, efficiëntie en gemoedsrust. Met onze diepgaande expertise in hernieuwbare energie staan we garant voor zonnepanelen die optimaal presteren en afgestemd zijn op jouw unieke behoeften.

Op naar een zonnige toekomst met Soloya

Vraag hier je offerte aan

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is
De 5 meest gestelde vragen over airco
Waarom je nu best thuis een laadpaal kan installeren

Onze diensten

Soloya