Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Zonnepanelen en thuisbatterijen, the perfect match!

Twijfel je of het plaatsen van zonnepanelen nog steeds rendabel is? En vraag jij je af of een thuisbatterij een slimme investering is? Lees dan snel verder, want in deze blog vertellen we jou alles over deze duurzame energieoplossingen.

Zonnepanelen: niets dan voordelen

Wist je dat het plaatsen van zonnepanelen niet veel gedoe vraagt? Het enige dat wij bij Soloya van jou vragen is 15 m² vrije ruimte en een gunstig georiënteerd dak. In ruil krijg jij een kwaliteitsvolle installatie en een uitstekende service.

Zonnepanelen kennen veel voordelen. Zeker wanneer je ze combineert met een thuisbatterij. Zo draag je jouw steentje bij aan het verbeteren van het klimaat. Niet alleen het klimaat geniet van de voordelen, ook jij! 

 • Je kan gebruik maken van een onuitputtelijke energiebron die 100% veilig is.
 • Je geniet voor een lange tijd van jouw zonnepanelen aangezien ze een levensduur van minstens 25 jaar hebben.
 • Nog een fijn voordeel is dat er weinig onderhoud nodig is. 

 

Wanneer je vanaf 1 januari 2021 nieuwe zonnepanelen in werking stelt, kan je beroep doen op een eenmalige premie van Fluvius. Nieuwe eigenaars van zonnepanelen komen niet meer in aanmerking voor het systeem van de terugdraaiende teller, daarom is deze premie sinds 31 december 2020 ingevoerd. Zo blijven zonnepanelen nog steeds een slimme investering.

Kijk zeker hier voor meer informatie over de premie. 
WhatsApp Image 2021 11 19 at 09.20.11

Zonnepanelen voor bedrijven

Als bedrijf zijn zonnepanelen een zeer slimme investering. We vragen slechts vier dingen van jou:

 • Genoeg ruimte
 • Een ideale oriëntatie
 • Een bouwvergunning (niet in alle gevallen)
 • Een stabiele oppervlakte

In ruil kan je gebruikmaken van een gratis, onuitputtelijke energiebron die niet afhankelijk is van prijsschommelingen op de energiemarkt. Je verduurzaamt jouw bedrijf en bovendien is jouw return on investment gegarandeerd. Na 6 tot 12 jaar heeft de installatie zichzelf volledig terugbetaald. Klinkt als de perfecte deal, niet?

Zonnepanelen renderen pas optimaal als de installatie correct is uitgevoerd. Vertrouw daarom op Soloya. Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring in het plaatsen van fotovoltaïsche systemen. 

Thuisbatterijen zijn hip

Steeds meer Vlamingen investeren in een thuisbatterij door de afschaffing van de terugdraaiende teller. Thuisbatterijen en zonnepanelen zijn de perfecte match. De opgewekte energie van jouw zonnepanelen zit opgeslagen in de thuisbatterij om later te gebruiken. Zo kan je op elk moment optimaal genieten van jouw eigen opgewekte energie. Een thuisbatterij kan ook dienst doen als een noodoplossing. Bij een storing van het net blijven belangrijke apparaten en de verlichting gewoon werken. 

Een thuisbatterij met zonnepanelen geeft dus interessante voordelen. We sommen ze even voor je op:

 • Je kan jouw opgewekte energie van de zonnepanelen opslaan om later te gebruiken. 
 • Doordat je jouw zelfconsumptie kan verhogen, creëer je een hoger rendement van de zonnepaneleninstallatie. Hierdoor versnel je ook de terugverdientijd van jouw investering.
 • Thuisbatterijen kunnen dienst doen als noodgenerator bij stroompannes. Zo ben je zeker dat noodzakelijke apparaten blijven werken tijdens een storing.
 • Doordat je opgewekte energie kan opslaan, ben je minder afhankelijk van het net en netbeheerders. Je schommelt dus niet meer mee met de energieprijzen die jaarlijks stijgen.

Een thuisbatterij is dus zeker de moeite waard als je een hoger rendement wilt realiseren van jouw zonnepanelen. Je zal zo dus nog meer uit jouw investering kunnen halen. Bekijk zeker onze website om meer te lezen over thuisbatterijen.

WhatsApp Image 2021 11 19 at 09.20.12

Helemaal warm geworden van hernieuwbare energie?

Dan ben je bij Soloya op de juiste plaats. Soloya is sinds 2006 actief in de energiesector en uitgegroeid tot een zonne-energie specialist. Soloya is een toonaangevend bedrijf met meer dan 1000 klanten. Je kan steeds vrijblijvend een offerte aanvragen of contact opnemen.

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Wat levert het meeste rendement op? Een warmtepomp of zonnepanelen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is
De 5 meest gestelde vragen over airco

Onze diensten

Soloya