Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Welke zonnepanelen kies ik best?

Overweeg jij de overstap naar zelf geproduceerde groene energie met zonnepanelen? Dan weet jij vast dat het niet zo eenvoudig is om je zoektocht te starten naar de beste zonnepanelen voor jouw persoonlijke situatie. Welke zonnepanelen het best bij jouw woning en huishouden passen, is namelijk afhankelijk van heel wat factoren. Zo speelt je budget natuurlijk een rol, maar ook de efficiëntie, het type zonnepaneel, het dak en de ligging van je huis, … We helpen je op weg met een paar factoren waar jij rekening mee moet houden. 

Het type zonnepaneel

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, zoals monokristallijne, polykristallijne en dunne film zonnepanelen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Monokristallijne zonnepanelen hebben bijvoorbeeld een hogere efficiëntie, maar zijn duurder dan polykristallijne zonnepanelen. Dunne film zonnepanelen zijn licht en flexibel, maar hebben vaak een lagere efficiëntie. Kies het type dat het beste bij jouw situatie past.

De efficiëntie van de installatie

De efficiëntie van een zonnepaneel geeft aan hoeveel zonne-energie er wordt omgezet in elektriciteit. Hoe hoger de efficiëntie, hoe meer energie er wordt geproduceerd. Houd er rekening mee dat zonnepanelen met een hogere efficiëntie vaak duurder zijn. Bovendien is het ook niet meer voordelig om een overproductie aan energie te hebben, aangezien je geen gebruik meer kunt maken van een terugdraaiende teller. Je kan dus enkel energie verbruiken op het moment dat je zonnepanelen energie produceren. Tenzij je ook kiest voor een thuisbatterij, waarmee je de geproduceerde energie tijdelijk kunt bewaren. 

De garantie

Zonnepanelen gaan doorgaans minstens 25 jaar mee. Het is belangrijk om te kijken naar de garantie die de fabrikant biedt. Dit geeft aan hoe lang de panelen zijn gegarandeerd en wat er gedekt is. Let ook op de garantie op de vermogensoutput van het paneel.

De prijs van de zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen varieert sterk. Het is belangrijk om te kijken naar de kosten per wattpiek (Wp), aangezien dit de meest gebruikte maatstaf is voor de prijs van zonnepanelen. Het is echter niet altijd verstandig om voor de goedkoopste panelen te gaan. De kwaliteit en efficiëntie van de panelen zijn ook belangrijk.

De installateur

Het kiezen van de juiste installateur is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste zonnepanelen. Zorg ervoor dat de installateur voldoende ervaring heeft en gecertificeerd is. Vraag ook om referenties en lees online reviews. Soloya heeft al meer dan 15 jaar ervaring in alles dat met hernieuwbare energie te maken heeft. Met meer dan 200 reviews van onze klanten kun je je al een goed beeld vormen over hoe wij werken. Wil je daar nog meer over weten? Ontdek hier ons verhaal en wat wij voor jou kunnen betekenen. 

De plaatsing en de specificaties van je huis

De plaatsing van de zonnepanelen is ook van groot belang. De panelen moeten op de juiste manier worden geïnstalleerd om een optimale opbrengst te garanderen. Bij Soloya kun je altijd rekenen op een professionele plaatsing door ervaren installateurs. Bovendien moet je dak geschikt zijn voor zonnepanelen en er moet rekening worden gehouden met schaduwval. Deze factoren nemen we allemaal mee in rekening wanneer we bij je langskomen voor een eerste kennismaking. 

Het onderhoud van de zonnepanelen

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig, maar het is belangrijk om ze schoon te houden. Dit kan bijvoorbeeld door ze af en toe af te spoelen met water. Zorg er ook voor dat er geen bomen of andere obstakels in de buurt zijn die de panelen kunnen beschadigen.

Het merk van je zonnepanelen

Net zoals bij de aankoop van eender welk product is het slim om een aantal merken met elkaar te vergelijken. Niet elk merk heeft een even kwalitatief aanbod, en niet elk kwalitatief merk heeft even interessante prijzen. Vanuit onze eigen ervaring met heel wat verschillende merken kunnen we jou goed adviseren over het aanbod. Onze eerste keuze: ELAT Solar. Dit vernieuwende merk biedt hoogtechnologische, full black zonnepanelen van de beste kwaliteit: een glas folie zonnepaneel met een bijzonder hoge efficiëntie en een nog duurzamer, efficiënter glas glas zonnepaneel. 

elat solar full black panel

Klaar om de volgende stap te nemen?

Eén ding is zeker: zonnepanelen zijn een goede investering voor het milieu en voor je portemonnee. Hoewel je de initiële zoektocht moet overwinnen en de aankoopprijs een bepaalde investering vergt, ben je altijd zeker dat je dat allemaal binnen de kortste keren terugverdient. Bovendien ben je, door op bovenstaande zaken te letten, zeker van de beste match voor jouw huishouden. Veel succes!  

Soloya is jouw partner in hernieuwbare energie
Onze experten weten perfect welke zonnepanelen passen bij jouw persoonlijke situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een aanbod op maat.

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom is het belangrijk om je hernieuwbare energie-installaties tijdig te melden?
Wat levert het meeste rendement op? Een warmtepomp of zonnepanelen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is

Zonnepanelen zonder voorschot

Geniet van de zomer en bespaar met onze tijdelijke actie: tot het einde van de zomer geen voorschot op topkwaliteit zonnepanelen!