Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Waarom je nu best thuis een laadpaal kan installeren

In een wereld waar duurzaamheid en efficiëntie steeds belangrijker worden, is het installeren van een laadpaal bij jou thuis een slimme keuze voor zowel het milieu als jouw portemonnee. Dit jaar mag je het financiële voordeel van een eigen laadpaal  zeker niet missen. Wij vertellen je waarom en sommen nog andere interessante voordelen op. 

Profiteer van het belastingvoordeel van een eigen laadpaal

2024 is een belangrijk moment voor wie overweegt een laadpaal aan huis te installeren. De Belgische overheid biedt sinds 1 september 2021 namelijk een belastingvoordeel aan voor zij die een laadpaal laten installeren. Hoewel het voordeel stelselmatig verminderde, geniet je dit jaar nog tot en met 31 augustus van 15%.  


Dit betekent dat dit een cruciaal jaar is om nog te profiteren van deze financiële stimulans. Het bedrag waarvoor je belastingvermindering kunt krijgen, is beperkt tot 1.500 euro per laadpaal en per belastingplichtige. Dit maakt het een ideaal moment om te investeren in een laadpaal aan huis, vooral als je op de lange termijn kosten wilt besparen en tegelijkertijd wilt bijdragen aan een groenere toekomst.

Nog meer voordelen van een laadpaal aan huis

Gemak en efficiëntie

Het grootste voordeel van jouw eigen laadpaal thuis is het gemak. Je hoeft niet meer te zoeken naar een beschikbaar openbaar laadstation. Jouw hybride of elektrische wagen wordt opgeladen terwijl je slaapt, werkt, of geniet van jouw vrije tijd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een betrouwbare routine voor het opladen van jouw auto.

Financieel voordeel

Bovenop het belastingvoordeel dat je tot 31 augustus nog beschikbaar hebt, is het installeren van een laadpaal in het algemeen goed voor je. Uiteraard wordt dit voordeel nog beter als je dit kan koppelen aan andere duurzame energieoplossingen. 

  • Zonder zonnepanelen: Door thuis op te laden, vermijd je de hogere tarieven die vaak worden gerekend bij openbare laadstations. Met de juiste energiecontracten laad je jouw voertuig op tegen lagere energietarieven, wat op lange termijn aanzienlijke besparingen oplevert.

 

  • Met zonnepanelen: Als je thuis zonnepanelen hebt, kun je de energie die ze opwekken direct gebruiken om je elektrische auto op te laden. Dit betekent dat je de stroom die je anders zou kopen van het elektriciteitsnet, bespaart. De energie van de zon is gratis, dus nadat je de initiële investering in zonnepanelen en de laadpaal hebt terugverdiend, is het opladen van je auto vrijwel kosteloos. 

 

  • Met zonnepanelen en een thuisbatterij: Het toevoegen van een thuisbatterij aan je zonnepanelen brengt jouw energie-onafhankelijkheid naar een hoger niveau. Met een thuisbatterij sla je overdag opgewekte zonne-energie op die je dan ‘s avonds of ‘s nachts kunt gebruiken om je auto op te laden. Dit is bijzonder effectief, omdat je dan je auto kosteloos kan opladen wanneer de zon niet schijnt. 

Verhoogde waarde van jouw woning

Een laadpaal aan huis kan de waarde van jouw eigendom verhogen. Naarmate elektrische auto’s populairder worden, wordt een eigen laadpaal een aantrekkelijke voorziening voor potentiële kopers. Het is dus een toekomstbestendige investering.

Jouw keuze maken: welke laadpaal past bij jou?

Het kiezen van de juiste laadpaal is essentieel. Overweeg factoren zoals laadsnelheid, de compatibiliteit met jouw elektrische of hybride voertuig, en of het laadstation kan integreren met jouw slimme thuisnetwerk. Wij hebben een uitgebreid aanbod aan laadpalen op onze website.

Onderzoek naar de verschillende beschikbare modellen helpt je om de beste keuze te maken voor jouw specifieke situatie. Op laadpaalvergelijken.be wordt dit onderzoek voor jou gedaan!

Een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst

Het installeren van een laadpaal thuis in 2024 is niet alleen een stap in de richting van een duurzamere levensstijl, maar ook een slimme financiële beslissing. Met het belastingvoordeel dat dit jaar nog beschikbaar is, is het essentieel om nu te handelen. Profiteer van deze unieke kans om zowel jouw levensstijl te verbeteren als bij te dragen aan een schonere, groenere wereld.

Ben je klaar om de stap te zetten naar een duurzamere toekomst?

Vraag een offerte aan voor jouw thuislaadoplossing en begin vandaag nog met het plannen van jouw duurzame reis!

Vraag hier je offerte aan

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom is het belangrijk om je hernieuwbare energie-installaties tijdig te melden?
Wat levert het meeste rendement op? Een warmtepomp of zonnepanelen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is

Zonnepanelen zonder voorschot

Geniet van de zomer en bespaar met onze tijdelijke actie: tot het einde van de zomer geen voorschot op topkwaliteit zonnepanelen!