Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Overzicht: alle Daikin aircomodellen

Een airconditioning of airco-installatie in de vorm van een lucht-lucht warmtepomp is in 2022 uitermate geschikt om je woning te koelen én te verwarmen. Voor een optimaal systeem is het noodzakelijk dat de installatie correct gebeurt. Soloya is een erkende SuperDealer van het gekende merk Daikin en heeft al ruim 15 jaar ervaring met het installeren van deze airco’s. Daikin heeft aircosystemen voor verschillende situaties die we in deze blog bespreken. 

Inhoud

Hoe werkt een airco met lucht-lucht warmtepomp?

Vooraleer we meer vertellen over de Daikin airco-installaties, lijkt het ons interessant om de werking van de airco’s toe te lichten. Je kan het eigenlijk vergelijken met de werking van een koelkast. De binnenunit onttrekt warmte uit de omgevingslucht via een warmtecollector en stuurt deze via de buitenunit naar buiten. Centraal ligt hier de compressor met koelvloeistof die voor koude lucht zorgt.

Maar je kan toch ook verwarmen met een airco? Dat klopt! In de winter kan je de airco ook gebruiken, maar dan andersom. Warmte wordt dan uit de lucht onttrokken en naar binnen in de woning gestuurd.

airconditioning

Welke Daikin aircosystemen bestaan er?

Daikin heeft verschillende airco’s met elk hun specifieke eigenschappen. Zo ben je altijd zeker van een systeem op maat. Er zijn drie soorten te onderscheiden:


Split-systeem

Dit soort systeem komt het vaakst voor. Het bestaat uit een binnen- en buitenunit en is ideaal om één kamer mee te verkoelen.


Multisplitsysteem

Dit systeem laat je toe om meerdere kamers tegelijkertijd te koelen. Elke binnenunit kan je afzonderlijk bedienen. Je kan tot maximaal vijf binnenunits aansluiten op één buitenunit. 


Mobiele airco’s

Je hebt de keuze uit twee verschillende mobiele airco’s. Zo is er enerzijds de monoblock mobiele airco en anderzijds de splitairco:

 

  • Een monoblock staat op wieltjes en is makkelijk verplaatsbaar. Via een slang wordt de warme lucht van binnen naar buiten afgevoerd.
  • Een splitsysteem bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit die met elkaar verbonden zijn via buizen. Het buitenste gedeelte hangt met beugels vast aan de buitenkant van een raam en het binnenste gedeelte blijft binnen.

Welke modellen biedt Daikin aan?

Elke woning is uniek met een eigen stijl. Dankzij het brede aanbod aan modellen en bedieningsmogelijkheden biedt Daikin een oplossing voor elke kamer in je woning. Je kan kiezen uit wand-, vloer en ingebouwde modellen.

Wandmodellen

Dit zijn de meest compacte oplossingen. Ze passen in elk interieur omdat ze in verschillende kleuren en ontwerpen beschikbaar zijn. De wandmodellen van Daikin zijn:

Dit model won de Good Design Award voor zijn innovatieve vormgeving. Het is beschikbaar in vier kleuren: wit, zilver, zwart en blackwood.

Dit model is de meest volledige airconditioner op de markt met A+++ energielabel. Het kan koelen, verwarmen, bevochtigen, ontvochtigen en zuivert ook nog eens de lucht.

Een nieuw design van Daikin dat al meerdere internationale ontwerpprijzen heeft gewonnen. Dit model is de ideale oplossing voor je hele woning want er kunnen tot vijf binnenunits op één buitenunit worden aangesloten.

Dit model gebruikt een speciaal ontworpen ventilator om minder geluid te maken. De Perfera kan je ook als vloermodel verkrijgen. 

Daikin Stylish
Daikin Stylish

Vloermodellen

Een vloermodel past perfect in een hoekje, onder een vensterplank of in een ruimte met een laag plafond. Omdat ze de lucht naar boven blazen, creëren ze geen tocht. Zoals hierboven al vermeld is de Perfera ook beschikbaar als vloermodel. Een ander beschikbaar model is de Daikin Classic.

Ingebouwde modellen

Wil je liever geen zichtbare binnenunit? Dan kan je kiezen voor een ingebouwd model. We installeren de units in verlaagde plafonds of in valse muren. Zo zie je alleen de uitblaasroosters. Een airco die in elk interieur past, is het resultaat.

Hoeveel kost een aircosysteem?

Waarschijnlijk stel je jezelf de vraag: “Wat kost dat nu eigenlijk?”. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met richtprijzen per type airco.

Type buitenunit Richtprijs
Airco buitenunit split
Vanaf 600 euro
Airco buitenunit multisplit
Vanaf 1.700 euro
Type binnenunit Richtprijs
Wandmodel
Vanaf 350 euro
Vloermodel
Vanaf 700 euro
Ingebouwd model
Vanaf 700 euro

De prijzen in deze tabellen zijn richtprijzen exlusief installatie en BTW.

Lijkt een aircosysteem van Daikin jou interessant? Aarzel dan niet en neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte.

Ben jij helemaal overtuigd van een airco-installatie?
Dan staan wij te popelen om je verder te helpen! Soloya is sinds 2006 actief in de energiesector. Dat maakt van ons een zonne-energie specialist. Je mag steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom is het belangrijk om je hernieuwbare energie-installaties tijdig te melden?
Wat levert het meeste rendement op? Een warmtepomp of zonnepanelen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is

Zonnepanelen zonder voorschot

Geniet van de zomer en bespaar met onze tijdelijke actie: tot het einde van de zomer geen voorschot op topkwaliteit zonnepanelen!