Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Nieuwe kansen voor groene energie

Wil jij zonnepanelen laten installeren? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Fluvius, de beheerder van het elektriciteitsnet, heeft een belangrijke verandering aangekondigd die jouw keuze voor duurzame energie aanzienlijk kan beïnvloeden. Ze verhogen namelijk de grens tussen een kleine en een grote zonnepaneelinstallatie. Ontdek hier wat dit betekent voor jou en hoe je hiervan kan profiteren. 

Wat verandert er precies?

Voorheen werd een zonnepaneelinstallatie als ‘groot’ beschouwd als de omvormers samen meer dan 10 kVA vermogen hadden. Fluvius heeft deze grens nu opgetrokken naar 25 kVA. Dit betekent dat je nu tot 25 kVA aan zonnepanelen kan installeren zonder dat je installatie als ‘groot’ wordt geclassificeerd. Deze wijziging geldt voor driefasige aansluitingen; voor monofasige aansluitingen blijft alles bij het oude.

Wat betekent dit voor jou?

Meer ruimte voor zonne-energie: je kan nu grotere zonnepaneelinstallaties plaatsen zonder een netstudie aan te vragen bij Fluvius. Dit maakt het proces eenvoudiger en stimuleert de overstap naar meer duurzame energie.


Grote kansen voor zowel particulieren als bedrijven: of je nu een particulier bent of een bedrijf runt, deze verandering biedt kansen om meer duurzame energie op te wekken en zo bij te dragen aan een beter milieu.

Stap nu over op groene energie

Deze nieuwe regelgeving van Fluvius is een geweldige kans voor jou om meer te investeren in zonne-energie, zonder de extra administratieve lasten. Het is een duidelijke stap voorwaarts in de transitie naar duurzame energie. Bij Soloya helpen we je graag om deze nieuwe mogelijkheden te benutten!

Profiteer zelf van deze wijziging

Heb je vragen of wil je meer weten over wat dit voor jouw persoonlijke situatie betekent? Neem dan contact met ons op voor advies en ondersteuning. Samen gaan we voor een groenere toekomst!

Contact opnemen

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom is het belangrijk om je hernieuwbare energie-installaties tijdig te melden?
Wat levert het meeste rendement op? Een warmtepomp of zonnepanelen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is

Zonnepanelen zonder voorschot

Geniet van de zomer en bespaar met onze tijdelijke actie: tot het einde van de zomer geen voorschot op topkwaliteit zonnepanelen!