Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Huawei thuisbatterij: alles wat je moet weten.

Je zonnepanelen produceren ook energie wanneer je niet thuis bent om deze te verbruiken. Om deze reden is een thuisbatterij een handig systeem. Het slaat de stroom die je niet verbruikt op voor later. Dat maakt jou minder afhankelijk van het net en bespaart energiekosten. Tegenwoordig bestaan er thuisbatterijen van verschillende merken. Vandaag bespreken we die van het Chinese merk Huawei. 

Inhoud

De Luna 2000: een stapelbaar systeem

Huawei heeft vorig jaar hun energieopslagsysteem Luna 2000 gelanceerd. Een stapelbaar batterijsysteem dat compatibel is met eenfasige en driefasige hybride omvormers van Huawei. Dat maakt dat je de installatie wanneer je wil, kan uitbreiden.

De thuisbatterij bestaat uit individuele hoogspanningsmodules van 5 kWh die onafhankelijk kunnen functioneren. Zo kan je profiteren van een verhoogde levensduur en duurzaamheid van de batterij. Elke module beheert zichzelf en heeft geen invloed op de prestaties van de andere modules bij variaties zoals temperatuur en leeftijd. Dat maakt dat je, zelfs na 10 jaar, nieuwe modules kan toevoegen zonder dat dit een effect heeft op de andere modules. Dit is vrij uniek vergeleken met andere batterijsystemen die in serie werken. 

De Luna 2000 thuisbatterij van Huawei

Uitgerust met geavanceerde functies

Huawei heeft al meer dan tien jaar ervaring op het gebied van energieopslag. Het is dus niet verwonderlijk dat het Luna-batterijsysteem uitgerust is met veel functies. Dat is goed voor jou want zo ben je zeker van een voordelig systeem. 

We zetten de belangrijkste kenmerken op een rijtje:

  • Hoogspanning lithium modules met 100% ontladingsdiepte.
  • 5 kWh capaciteit per module, schaalbaar tot 30 kWh.
  • AI-aangedreven interne kortsluiting diagnose om brandgevaar te voorkomen.
  • Temperatuurcontrole op celniveau om oververhitting te detecteren.
  • Intern verwarmingssysteem voor betere prestaties in extreme weersomstandigheden.
  • 10 jaar garantie.

Modulair batterijsysteem

Zoals eerder vermeld is het batterijsysteem uitbreidbaar. Meer specifiek kan je tot drie modules op elkaar stapelen wat zorgt voor een maximale opslagcapaciteit van 15 kWh per stapel. Maar daar stopt het niet! Je kan nog verder uitbreiden door een tweede stapel parallel te verbinden wat je een totale opslag van 30 kWh geeft.

Compact, slank ontwerp

Het slanke ontwerp van het energieopslagsysteem is zeer aantrekkelijk vergeleken met andere thuisbatterijen. Helemaal bovenaan bevindt zich de power module, ook wel Battery Monitoring Unit genoemd, die zorgt voor de connectie en communicatie met de omvormer.

Het compacte design van de Luna 2000.

De unit heeft aan beide zijden aansluitmogelijkheden voor omvormer aansluitingen. Helemaal rechts zit de hoofdschakelaar en een ingebouwde zekering.

Mooi aan het design is dat vooraan een led-display voorzien is met een ronde wijzerplaat. Hierin zitten tien lampjes die de batterijstatus van de lading aangeven. Zo kan je snel de laadstatus van de batterij raadplegen.

Voorzien op koude klimaten

De meeste lithium batterijen op de markt kunnen lijden onder extreme weersomstandigheden. Denk hierbij aan verminderde laadsnelheden of uitschakeling bij extreme koude. Huawei heeft dit slim opgelost door een klein verwarmingselement toe te voegen dat de cellen voorverwarmt. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken als het buiten vriest.

Stel dat we een hete zomer krijgen, is het batterijsysteem hier ook goed op voorbereid. Dankzij een interne ventilator ben je zeker van een optimale warmteverdeling. Warm of koud, je batterij blijft dus even goed presteren.

Batterijgarantie

Zoals de meeste lithium batterij opslagsystemen die vandaag beschikbaar zijn, wordt de Huawei Luna batterij geleverd met een 10-jarige fabrieksgarantie. Alle batterijen verliezen capaciteit na verloop van tijd. De Luna 2000 levert na 10 jaar nog minstens 60% van de oorspronkelijke capaciteit. Dit is in lijn met andere grote fabrikanten zoals BYD. 

Een overzicht

We hebben al deze informatie in een handig overzicht gegoten zodat je snel zelf de specificaties kan bekijken:

Specificatie Huawei Luna 2000
Opslagcapaciteit
5 kWh per module
Ontladingsdiepte
100%
Garantie
10 jaar
Compatibiliteit
Enkel met Huawei omvormers
Bestand tegen extreme weersomstandigheden?
Ja
Uitbreidbaar?
Ja, tot 30 kWh
Type
Lithium
Ben jij na het lezen overtuigd van een Huawei thuisbatterij?
Dan staan wij te popelen om je verder te helpen! Soloya is sinds 2006 actief in de energiesector. Dat maakt van ons een zonne-energie specialist. Je mag steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Wat levert het meeste rendement op? Een warmtepomp of zonnepanelen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is
De 5 meest gestelde vragen over airco

Onze diensten

Soloya