Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Hoe werken zonnepanelen?

Je ziet ze overal op de daken liggen en overweegt misschien zelf om een installatie op jouw dak te laten plaatsen. Natuurlijk is het fijn om dan te weten hoe zonnepanelen precies werken. Bij Soloya ben je zeker van een professionele installatie en service.

Hoe werkt het?

Voordat we je vertellen hoe zonnepanelen precies werken, moet je weten dat een volledig fotovoltaïsch systeem bestaat uit:

  • Zonnepanelen
  • Een omvormer
  • Een aangepaste draagstructuur

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze vangen het daglicht op en zetten het om naar gelijkstroom. Dit soort stroom kan je niet gebruiken in je woning. Daarom is er altijd een omvormer voorzien. Met dit systeem kan je de gelijkstroom omzetten naar wisselstroom. Wanneer dit gebeurt is, kan je genieten van de energie voorzien door de zon.

De omvormer speelt dus een heel belangrijke rol. Bij Soloya kiezen we bewust voor de zonnepanelen omvormers van SMA. Dit Duitse merk bezit momenteel 80% van de markt. Dat maakt hen de grootste speler binnen Europa. We werken ook samen met Huawei, Enphase SolarEdge en SAJ. Deze merken zijn bewust gekozen omwille van de compatibiliteit met de thuisbatterijen.

Waarom zonnepanelen?

Je hebt al een beter beeld van de werking van zonnepanelen, maar misschien vraag je je af waarom het de investering waard is? Wel, aan het gebruik van zonnepanelen zijn eigenlijk alleen maar voordelen verbonden:

  • Je kan profiteren van een lager E-peil.
  • Je hebt je investering snel terugverdiend.
  • Je kan gebruik maken van premies van de overheid. 

 

Wil jij dus besparen op jouw energiefactuur, jouw steentje bijdragen aan het milieu en een betere toekomst voor de volgende generatie garanderen? Dan zijn zonnepanelen een slimme keuze. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte.

Ons aanbod

Bij Soloya werken we enkel samen met topmerken. Daarom kan je bijvoorbeeld kiezen voor ELAT Solar zonnepanelen. 

ELAT Solar is ontstaan en ontwikkeld in de ELAT-regio: de hoogtechnologische kennisdriehoek tussen Eindhoven, Leuven en Aken. Dé regio bij uitstek als het gaat over technologische hoogstandjes, state-of-the-art producten en vooruitdenkende missies. ELAT Solar staat dan ook bekend voor hoogkwalitatieve zonnepanelen van de beste technologie die niet alleen uitzonderlijk efficiënt zijn, maar bovendien ook een knappe, full black look hebben. 

Soloya is officieel ELAT Solar Partner, waardoor we heel wat voordelen kunnen aanbieden voor onze klanten. Je krijgt bij ons namelijk 

  • 30 tot 38 jaar lineaire prestatiegarantie
  • 25 tot 38 jaar fabrieksgarantie
  • Bijzondere servicevoorwaarden

 

Heb jij de voordelen van ELAT Solar al ontdekt? Ontdek alles over de hoogstaande technologie en veelbelovende producten op de website. 

Realisatie 11 zonnepanelen REC 320 N Peak met SMA Omvormer STP2.5 te Lommel 2

De kostprijs

Goed nieuws! De prijs van zonnepanelen is de laatste 10 jaar sterk gedaald. Een volledige installatie kost nu nog maar een kwart van de totale aankoopprijs in 2003. Natuurlijk verschillen de prijzen naargelang het merk van de zonnepanelen. Maar wij garanderen jou dat de installatie zichzelf terugverdient binnen de 5 jaar. De prijs voor een degelijke zonnepaneleninstallatie varieert tussen de 4000 en 5500 euro (exclusief BTW).

Een fotovoltaïsch systeem rendeert pas optimaal als de installatie van de zonnepanelen correct is gebeurd.

Vertrouw daarom op het ervaren installatieteam van Soloya. Wil je graag professioneel advies? Neem dan contact op of kom eens langs in onze showroom.

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom is het belangrijk om je hernieuwbare energie-installaties tijdig te melden?
Wat levert het meeste rendement op? Een warmtepomp of zonnepanelen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is

Zonnepanelen zonder voorschot

Geniet van de zomer en bespaar met onze tijdelijke actie: tot het einde van de zomer geen voorschot op topkwaliteit zonnepanelen!