Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Hernieuwbare energie met Soloya, ook in de winter.

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in hernieuwbare energie. Soloya neemt jou graag mee in de wondere wereld van groene, duurzame of ook wel hernieuwbare energie. Dit soort energie, afkomstig van natuurlijke bronnen, is niet schadelijk voor het milieu. Geweldig toch?

Er zijn talloze opties om van deze natuurlijke bronnen gebruik te maken, hieronder vind je een overzicht van welke systemen er bij Soloya mogelijk zijn.

Fotovoltaïsche systemen

Zonnepanelen kopen blijft één van de populairste manieren om duurzame energie te produceren. Ze bieden ook enorm veel voordelen, denk maar aan de milieuvriendelijkheid én de flexibiliteit in gebruik.

Daarnaast kunnen ze bijna overal geplaatst worden:

  • op platte of schuine daken
  • op tuinhuizen
  • op jouw garage
  • op bedrijfsdaken
  • op industriële daken
  • op een constructie in jouw tuin

Bij Soloya staan wij steeds klaar om jou te begeleiden in het maken van de juiste keuze voor jouw zonnepanelen. We garanderen een optimale installatie en beloven je zonnepanelen van de allerbeste kwaliteit. Zo werken we voornamelijk met de hoogtechnologische panelen van ELAT Solar: sublieme efficiëntie, full black uitstraling en minimum 25 jaar garantie! 

AdobeStock 359002997 website

Warmtepompen

Een warmtepomp vormt een voordelig en duurzaam alternatief voor de klassieke centrale verwarming. Om van deze voordelen te kunnen genieten, is het van groot belang dat de installatie correct wordt uitgevoerd. Bij Soloya doe je beroep op een warmtepomp installateur met ruim 15 jaar ervaring.

Benieuwd naar onze warmtepompsystemen? Contacteer ons vandaag voor informatie of een afspraak.

Airco

Verwarmen of koelen met fossiele brandstof is sterk belastend voor ons milieu. Daarom biedt Soloya airconditioning aan in de vorm van een lucht/lucht warmtepomp. Dit zorgt voor minimaal 60% minder CO2 uitstoot dan het gebruik van fossiele brandstof!

Doordat de huidige airconditioners vaak zijn uitgevoerd als warmtepomp, kun je niet alleen koelen, maar ook verwarmen met één unit. Met de opwarming van de aarde is investeren in een energiezuinige airconditioning een zeer slimme zet. Zo kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan een leefbare aarde voor onszelf, maar vooral voor de volgende generaties.

Airconditioning

En hoe zit het in de winter?

In de winter schijnt de zon heel wat minder. Je vraagt je waarschijnlijk dan ook af of onze systemen ook rendabel zijn in deze koude periode. Zonnepanelen werken uiteraard op zonlicht. Het is dan ook logisch dat je in de winter minder stroom zal produceren. Niet alleen de kortere dagen, maar ook de sneeuw speelt een rol bij de stroomproductie.

70 procent van de stroom wordt opgewekt in de periode april tot september. De overige 30 procent wordt opgewekt van oktober tot maart. Januari en februari tellen voor 3 procent mee van de totale jaaropbrengst.

Om een optimaal rendement te garanderen houden wij rekening met de hellingsgraad van jouw dak en die van de zonnepanelen. In de winter zal een laagje sneeuw dan ook vanzelf van de zonnepanelen schuiven. Een dun laagje ijs smelt ook vanzelf weg door de opwarming van de panelen.

En hoe zit het dan met warmtepompen? Wel, deze werken met latente warmte. Zelfs wanneer het buiten tot -15°C vriest, is er latente warmte beschikbaar. Warmtepompen die koelen en verwarmen, werken met een koelmiddel om de warmte te verplaatsen. In de zomer wordt die warmte vanuit de woning naar buiten gevoerd. In de winter wordt de latente warmte uit de buitenlucht gehaald en stroomt ze zo jouw woning binnen.

Airconditioning waarbij je kunt koelen en verwarmen, werken met een warmtepomp. Zo kun je in de koude wintermaanden toch heerlijk genieten van aangename temperaturen in jouw woning door een airconditioning op basis van latente warmte.

Garantie op kwaliteit

Wanneer je voor Soloya kiest, neem je een partner aan de hand waar je kan rekenen op: kwaliteit, service en technische support. Jouw wensen staan op nummer en je wordt altijd geholpen met een glimlach.

Helemaal warm geworden van hernieuwbare energie?

Dan ben je bij Soloya op de juiste plaats. Soloya is sinds 2006 actief in de energiesector en uitgegroeid tot een zonne-energie specialist. Soloya is een toonaangevend bedrijf met meer dan 1000 klanten. Je kan steeds vrijblijvend een offerte aanvragen of contact opnemen.

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom is het belangrijk om je hernieuwbare energie-installaties tijdig te melden?
Wat levert het meeste rendement op? Een warmtepomp of zonnepanelen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is

Zonnepanelen zonder voorschot

Geniet van de zomer en bespaar met onze tijdelijke actie: tot het einde van de zomer geen voorschot op topkwaliteit zonnepanelen!