Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

De belangrijkste redenen om zonnepanelen op je dak te installeren

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen als aanvulling op gewone stroom, en dat is begrijpelijk. Hoewel zonnepanelen niet langer de nieuwste methode zijn om je woning of bedrijf met stroom te voorzien, blijven de voordelen wel gelden. Als je daarbij ook kiest voor een thuisbatterij, dan is het plaatje helemaal compleet.

Wat zijn zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen zijn een erg populaire energiekeuze tegenwoordig, en dat is niet verwonderlijk. De mogelijkheden van zonnepanelen reiken erg ver, en heel wat huishoudens én bedrijfspanden zijn er dan ook mee uitgerust. 

Zonnepanelen zijn uitgerust met zogenaamde zonnecellen, die zorgen ervoor dat zonlicht in bruikbare stroom wordt omgezet. Dit gebeurt door middel van een omvormer, een apparaat dat samenwerkt met de panelen en zonlicht bruikbaar maakt. Zonnepanelen komen in verschillende formaten, types en materialen, maar allemaal zijn ze een goede aanwinst voor particuliere woningen en bedrijven. 

zonnepanelen installeren

3 redenen om voor zonnepanelen te kiezen

Als je van plan bent zonne panelen te kopen, dan is het natuurlijk handig als je weet waarom je dat zou moeten doen. Hier vind je de belangrijkste redenen om zonnepanelen op je dak te laten installeren:

1. Minder betalen voor stroom

Eén van de belangrijkste is dat ze je energiefactuur drukken. Doordat je een groot deel van je benodigde energie uit zonlicht haalt, zal je minder betalen voor duurdere bronnen van energie, zoals gas of stookolie.

Het installeren van zonnepanelen is op zich natuurlijk wel een investering, maar zelfs dan kan je op de lange termijn heel wat geld besparen. Als je er een beetje slim mee omgaat, kan je na een goed aantal jaar al rekenen op een situatie waarbij je je panelen hebt terugverdiend!

2. De waarde van je woning stijgt

Tegenwoordig valt het nut en het belang van zonnepanelen niet meer te ontkennen, en dat betekent dat steeds meer mensen de investering wagen. Niet alleen kan je heel wat geld besparen met zonne-energie, ook zorg je er zo voor dat je woning meer waard is. Als je bijvoorbeeld nu zonnepanelen op je dak plaatst, zal dat de verkoopwaarde van je huis binnen X aantal jaren positief beïnvloeden. En dat betekent dus dat je je huis later voor meer geld kunt verkopen!

 

3. Goed voor het milieu

Met zonne-energie kan je het milieu een groot plezier doen. Bij traditionele bronnen van energie, zoals stookolie of gas, komen er vaak gevaarlijke en moeilijk verwerkbare stoffen vrij. Deze komen in de atmosfeer terecht en vervuilen de lucht of zelfs de aarde. Dankzij een zonnepanelen installatie neem je een groot deel van deze belasting weg, doordat zonnepanelen geen afvalstoffen veroorzaken. Het is een vorm van schone energie, en dat is de toekomst. 

 

Wat met een thuisbatterij?

Als je kiest voor zonnepanelen op je dak, kan je ook voor een thuisbatterij kiezen. Een thuisbatterij is eigenlijk een soort van hulpmiddel waarmee je zonne-energie gemakkelijk kunt opslaan voor eigen gebruik. En dat brengt voordelen met zich mee.

1. Stroom opslaan voor later

Je kan met zo’n batterijen heel wat stroom opslaan in je woning voor toekomstig gebruik. Doorgaans kan je tot wel 80% van je stroom met zonnepanelen opwekken, en dankzij een kwalitatieve batterij sla je gemiddeld 5 kilowattuur energie op.

2. Groene energie in huis

Een batterij zal het ook mogelijk maken om een groot aandeel van je energie thuis groen te houden. Dit is vooral het geval als je het combineert met zonnepanelen!

 

3. Energieonafhankelijkheid

Alsof zonnepanelen je nog niet afhankelijk genoeg maken, zal een batterij thuis dat nog een stapje verder nemen. Je bent immers nog minder afhankelijk van het gewone energienet, en dat is altijd mooi meegenomen.

4. Een back-up, ook in afgelegen gebieden

Ten slotte fungeert een dergelijke batterij perfect als back-up in geval er stroomonderbrekingen zouden zijn, of problemen met het net. Zelfs als je op het platteland woont en er geen stroom meer is, kan je met een goede batterij alsnog in je energiebehoefte voorzien!

Het enige échte nadeel dat je zou kunnen opnoemen, is dat het een relatief dure aankoop is. Natuurlijk moet je hier dan wel rekening bij houden met het feit dat je die investering gewoon weer terug kunt verdienen.

Er zijn genoeg redenen om wél zonnepanelen aan te schaffen, nu en in de toekomst.

Helemaal warm geworden van hernieuwbare energie?

Dan ben je bij Soloya op de juiste plaats. Soloya is sinds 2006 actief in de energiesector en uitgegroeid tot een zonne-energie specialist. Soloya is een toonaangevend bedrijf met meer dan 1000 klanten. Je kan steeds vrijblijvend een offerte aanvragen of contact opnemen.

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is
De 5 meest gestelde vragen over airco
Waarom je nu best thuis een laadpaal kan installeren

Onze diensten

Soloya