Wij zijn gesloten tijdens het bouwverlof van 13 juli t.e.m. 5 augustus 2024!

Daikin airco-installatie: alle voor- en nadelen

Wie aan airconditioning denkt, denkt meteen aan frisse lucht op een warme zomerdag. Maar wist je dat een airco-installatie van Daikin nog vele andere pluspunten met zich meebrengt? In deze blogpost geven we je een duidelijk overzicht van alle voordelen en nadelen zodat je een weloverwogen keuze kan maken. 

Inhoud

Waarom zijn Daikin airco’s interessant?

“Verbruikt airconditioning niet enorm veel elektriciteit?” Dat is de eerste vraag die ons vaak gesteld wordt. Het is vanzelfsprekend dat een airco energie verbruikt, maar daarom niet meer dan bijvoorbeeld een koelkast of wasdroger. Zeker als je kijkt naar de installaties van Daikin. De kwalitatieve aircosystemen van Daikin bevatten energiezuinige technologieën waardoor ze een gunstig energielabel hebben. Daarmee onderscheidt het zich van de concurrentie. Gemiddeld gebruikt een Daikin airco 1 kilowatt energie om 3 kilowatt aan koude of warmte te produceren. Daarnaast wordt het systeem aangedreven door slechts 20% elektriciteit. De overige 80% haalt het uit de lucht. 

Daikin airco installatie

Voordelen van een Daikin airco-installatie

De Daikin airco-installatie is niet alleen gunstig voor je portemonnee. Er zijn nog vele andere voordelen verbonden aan de investering. Hieronder vind je alle voordelen in een makkelijk overzicht: 

  • De airco’s bevatten energiezuinige technologieën. 
  • Daikin biedt een groot aanbod airco’s aan. 
  • Het ontwerp van de installaties zijn superieur en flexibel. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen die amper opvallen in je interieur. 
  • De airco’s kunnen ook ruimtes verwarmen in de winter. 
  • De prijs is in verhouding met de kwaliteit. 
  • De airco-installaties van Daikin zijn bedienbaar op afstand via een app. Voordat je thuis komt op een warme zomerdag, kan je de airco vanop je werk al aanzetten. 
  • Airco’s zorgen voor een optimaal binnenklimaat. Daarnaast is het luchtzuiverend en luchtontvochtiged. Dat brengt vele voordelen mee voor mensen met astma of allergieën. 

Nadelen van een Daikin airco-installatie

Airconditioning brengt vooral veel voordelen met zich mee. Wel zijn er nog enkele nadelen waarmee je rekening moet houden. We sommen ze graag even voor je op: 

  • Wanneer je airco niet goed onderhouden is, zullen er bacteriën in de filter blijven hangen. Dat is dan weer nadelig voor de luchtkwaliteit. 
  • Het onderhoud van de airco brengt extra kosten met zich mee. 
  • Niet alle airco’s zijn stil. Vraag daarom raad bij je installateur.
Daikin airco installatie

Waarom kiezen voor Soloya?

Een airconditioning is een hele investering. Je wilt er dan ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Daarom is een professionele plaatsing van groot belang. Bovendien is de kans op een lek van de koelvloeistof dan een stuk kleiner. Kwaliteit staat bij Soloya centraal waardoor we alleen maar kwalitatieve topmerken zoals Daikin aanbieden. Of je nu een airco laat installeren met een multi-split systeem, met of zonder buitenunit, ingebouwd of niet, … Bij Soloya staat een team van enthousiaste installateurs voor je klaar. 

Samen bekijken we jouw behoefte en zoeken we een oplossing op maat waarvan je het hele jaar kan genieten. Gedaan met die slapeloze warme zomernachten en koude voeten in de winter. 

 
Ben jij helemaal overtuigd van een airco-installatie?
Dan staan wij te popelen om je verder te helpen! Soloya is sinds 2006 actief in de energiesector. Dat maakt van ons een zonne-energie specialist. Je mag steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Zijn zonnepanelen nog steeds rendabel?
Kies de beste airco voor jouw thuis
Waarom is het belangrijk om je hernieuwbare energie-installaties tijdig te melden?

Zonnepanelen zonder voorschot

Geniet van de zomer en bespaar met onze tijdelijke actie: tot het einde van de zomer geen voorschot op topkwaliteit zonnepanelen!