Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

BYD thuisbatterijen: alles wat je moet weten.

Je zonnepanelen produceren ook energie wanneer je niet thuis bent om deze te verbruiken. Om deze reden is een thuisbatterij een handig systeem. Het slaat de stroom die je niet verbruikt op voor later. Dat maakt jou minder afhankelijk van het net en bespaart energiekosten. Tegenwoordig bestaan er thuisbatterijen van verschillende merken. Vandaag bespreken we die van het Chinese merk BYD

Inhoud

De Battery Box: een flexibel systeem

BYD kent een groot succes met hun energieopslagsysteem ‘Battery Box’. Een uitbreidbaar batterijsysteem dat compatibel is met omvormers van verschillende merken.

De thuisbatterij bestaat uit individuele modules die aan elkaar geschakeld kunnen worden. Zo kan je profiteren van een verhoogde levensduur en een uitbreidbare opslagcapaciteit van de batterij. Voor elke situatie zijn er verschillende systemen ontwikkeld om het perfect aantal kWh te voorzien.

HV small yellow.jpg

Soorten BYD batterijen

De Battery Box HVS en LVS

De Battery Box is verkrijgbaar in een High en Low Voltage model. Bij de HVS heeft een enkele batterij een capaciteit van 1,12 kWh. Je kan 5 tot 9 modules aan elkaar koppelen in 1 unit. Dit wil zeggen dat je een capaciteit van 5,6 tot 10 kWh kan bereiken.

De LVS batterijen zijn beschikbaar in 3,5 kWh, 7,0 kWh, 10,5 kWh en 14,0 kWh.

De Battery Box Pro

De pro versie heeft een capaciteit van minstens 2,56 kWh per module. Een enkele unit kan je opschalen tot 10,24 kWh. De units kan je ook nog eens parallel aan elkaar koppelen. Maximaal kan je 8 units met elkaar verbinden.

De Battery Box Plus

De Battery Box Plus gaat nog een stapje verder. Eigenlijk is deze variant vooral ontworpen voor commerciële en industriële doeleinden. Een unit kan je tot 14 kWh uitbreiden. Bovendien kunnen 3 units aan elkaar gekoppeld worden wat je een hoge opslagcapaciteit oplevert.

De Battery Box Premium HVS en LVS

BYD thuisbatterij

De Premium Battery Box LVS is een van de beste systemen voor eigen verbruik. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar met verschillende capaciteiten.

Low Voltage: 

  • 3,8 kWh
  • 7,7 kWh
  • 11,5 kWh
  • 15,4 kWh
  • 19,2 kWh
  • 23,0 kWh


Je kan het systeem uitbreiden tot 245 kWh door installaties parallel te schakelen.

 

High Voltage: 

  • 5,1 kWh
  • 7,7 kWh
  • 10,2 kWh
  • 12,8 kWh


Ook deze kan je uitbreiden door 3 installaties parallel te schakelen.

Makkelijke installatie

Ondanks het zware gewicht is de batterij makkelijk te installeren. De kast waarin de batterij zit voor de aflevering kan worden voorzien van wieltjes. Dit vergemakkelijkt het transport en zorgt voor een veilige levering.

Het is aangeraden om de installatie te laten uitvoeren door een erkende installateur zoals Soloya. Bij een foute installatie zal BYD de 10-jarige garantie intrekken en ontvang je geen premie van de Vlaamse overheid.

Een overzicht

We hebben al de informatie over de Battery Box in een handig overzicht gegoten zodat je snel zelf de specificaties kan bekijken:

Specificatie BYD Battery Box
Opslagcapaciteit
1,12 kWh tot 983 kWh
Ontladingsdiepte
80%
Garantie
10 jaar
Compatibiliteit
Met verschillende omvormers
Bestand tegen extreme weersomstandigheden?
Kan functioneren tussen -10°C en +50°C
Uitbreidbaar?
Ja, tot 983 kWh (voor bedrijven)
Type
Lithium
Ben jij na het lezen overtuigd van een BYD thuisbatterij?
Dan staan wij te popelen om je verder te helpen! Soloya is sinds 2006 actief in de energiesector. Dat maakt van ons een zonne-energie specialist. Je mag steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is
De 5 meest gestelde vragen over airco
Waarom je nu best thuis een laadpaal kan installeren

Onze diensten

Soloya