Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Bespaar op jouw stijgende energiefactuur met hernieuwbare energie

Volgens de VREG zal de geschatte jaarfactuur voor elektriciteit en aardgas stijgen naar meer dan 9.200 euro voor een gemiddeld gezin. Voor elektriciteit zou de geschatte jaarprijs tot 3.256,63 euro toenemen. Voor aardgas is dat 5.954,07 euro. Vraag je je af welke hernieuwbare oplossing nu juist geschikt is voor jouw woning? In deze blogpost geven we een duidelijk overzicht van de verschillende opties!

Hybride warmtepomp

Is je woning niet voldoende geïsoleerd? Dan kun je helaas niet profiteren van alle voordelen van een klassieke warmtepomp. Een hybride warmtepomp daarentegen is het ideale alternatief voor een gasketel. Hierbij worden twee verschillende systemen gecombineerd: een warmtepomp en een gascondensatieketel. Dit is de voordeligste optie bij het renoveren van je woning.  

 

Het hybride systeem kiest bij elke opwarming in functie van de goedkoopste oplossing voor ofwel de warmtepomp, de gasketel of beide. Deze keuze is afhankelijk van verschillende zaken:

  • Buitentemperatuur
  • Energieprijzen
  • Energiebehoefte van de woning

 

Daarom is een hybride warmtepomp de ideale manier om een bestaande woning milieuvriendelijke warmte te kunnen laten produceren. Zo kun je toch gebruik maken van de warmtepomptechnologie met een gemiddelde besparing van 20 tot 25% op je energierekening. Verder kan de hybride warmtepomp geïnstalleerd worden in alle woningen met een gasaansluiting. Hierbij kunnen alle bestaande radiatoren behouden worden, waardoor breekwerken niet nodig zijn. Het systeem kan daarnaast ook aangesloten worden op vloerverwarming.

Geothermische warmtepomp

Maak komaf met peperdure energiefacturen dankzij een geothermische warmtepomp. Geothermie of aardwarmte is de natuurlijke warmte onder het aardoppervlak. Bij deze warmtepomp wordt er gebruik gemaakt van de gloeiend hete kern van onze planeet. Geothermische warmtepompen zijn een volwaardig alternatief voor traditionele vormen van verwarming.

Geothermie of aardwarmte is een warmtebron die niet onderhevig is aan temperatuurschommelingen. De stabiele energie van de aarde is onuitputtelijk en zelfs geschikt voor grotere installaties. Dus niet alleen om te voorzien in de energieproductie van gewone huishoudens. Geothermische warmtepompen bieden daardoor het beste rendement.

De prijs en installatiekosten van een geothermische warmtepomp worden bepaald door de warmtebehoefte van de woning. Voor de installatie van een geothermische warmtepomp is een ondergronds buizensysteem nodig. Hierdoor is het mogelijk dat de installatiekost van dit soort warmtepomp hoger ligt dan die van een lucht/water warmtepomp. Door de nodige graafwerken is de structuur van de ondergrond waar je de geothermische warmtepomp laat plaatsen ook een bepalende factor. Investeren in een geothermische warmtepomp is toekomstige prijsstijgingen van energie grotendeels minimaliseren.

Zonnepanelen

Hoe rendabel zijn zonnepanelen? Een belangrijke vraag, want nog belangrijker dan de kostprijs van zonnepanelen, is het rendement van een zonnepaneelinstallatie.

Zonnepanelen brengen veel op. De prijzen van zonnepanelen zijn immers de laatste 10 jaar sterk gedaald. In vergelijking met de totale aankoopprijs in 2003, kost de volledige installatie nu nog maar een kwart van wat je toen betaalde. De oorsprong, soort zonnecellen en het rendement bepalen de prijs. Soloya garandeert jou prijs/rendement de beste voorwaarden. We kiezen alleen voor zonnepanelen met een optimale efficiëntie en gegarandeerde duurzaamheid. Daarom staan bij ons de zonnepanelen van ELAT Solar centraal. 

Dit merk biedt hoogtechnologische, full black TOPCon zonnepanelen. Zo hebben ze een glas folie zonnepaneel met een efficiëntie van 22,02% en een nog duurzamer glas glas exemplaar. Zonnepanelen nodig voor een groot project? Ook daarvoor kun je bij ELAT Solar terecht. 

Investeer je in zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor jouw woning. 

Airco

Een airconditioning of airco-installatie in de vorm van een lucht/lucht warmtepomp is in 2022 uitermate geschikt als koeling en verwarming van de woning. De installatie van een airco is misschien niet zo goedkoop, maar het is wel een investering die je op termijn terugverdient. Als je deze ook nog combineert met zonnepanelen, bespaar je ook nog eens elektriciteit!

Helemaal warm geworden voor hernieuwbare energie?
Dan staan wij te popelen om je verder te helpen! Soloya is sinds 2006 actief in de energiesector. Dat maakt van ons specialist in hernieuwbare energie. Neem contact met ons op en ontvang een offerte op maat. Zo kunnen we jou helpen besparen op je stijgende energiefactuur!

Deel dit artikel: 

Via mail
Facebook
Twitter
Meer lezen?
Wat levert het meeste rendement op? Een warmtepomp of zonnepanelen?
Waarom zelf zonnepanelen installeren geen goed idee is
De 5 meest gestelde vragen over airco

Onze diensten

Soloya