Home › Zonnepanelen › Werking zonnepanelen
Werking zonnepanelen
Hoe werkt een zonnepaneel?
Zonnepanelen zijn hoogtechnologische systemen. Voordat we je onthullen hoe zonnepanelen werken, moet je weten dat een volledig fotovoltaïsch systeem bestaat uit:
- zonnepanelen
- een aangepaste draagstructuur
- een thuisbatterij

Kort en bondig
Zonnepanelen zetten het opgevangen licht onmiddellijk om in elektriciteit. Essentieel voor een goede werking van een zonnepaneel is dat de zonnecellen met elkaar worden verbonden in fotovoltaïsche panelen of pv-modules. De gecombineerde werking van zonnepanelen, draagstructuur en randapparatuur zorgt ervoor dat de eindgebruiker toegang krijgt tot de opgewekte stroom.

Profiteer van een lager E-peil
Volgens de wetgeving ben je verplicht om een minimum aan hernieuwbare energie te voorzien in nieuwe gebouwen en aan bepaalde energienormen (EPB-eisen) te voldoen. Alle verplichtingen rond de energieprestatiewetgeving vind je terug op www.energiesparen.be.
Deze energiebronnen verlagen immers het E-peil van jouw woning waardoor je geniet van een korting op de onroerende voorheffing. Daarnaast zijn ook de extra subsidies afhankelijk van het E-peil. Ook kan een thuisbatterij dit bevorderen. De niet-gebruikte stroom kan de thuisbatterij opladen waarmee je jouw elektrische wagen kan opladen. De overschot wordt naar het net gestuurd. Zo zal je ook altijd beschikken over een reserve aan energie.
Meer info over een thuisbatterij >
Wil je meer weten over de werking van zonnepanelen?
Contacteer ons voor meer informatie over de werking van een zonepaneel of voor advies op maat.