Enkel de beste merken zonnepanelen

Soloya biedt jou uitsluitend topmerken voor zonnepanelen, zoals Belinus. Ontworpen en ontwikkeld in België. Fundamenteel anders. En veel beter.

Ontworpen en ontwikkeld in België

Belinus is een Belgische fabrikant van zonne-energie met hoofdzetel in Leuven, en een gerenommeerde aanwezigheid in meer dan 30 landen verspreid over de hele wereld. Belinus is gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling, productie en distributie van innovatieve ultrazwarte zonnemodules.

 

Waarom Belinus?

Alle Belinus producten zijn gebaseerd op innovatieve en futuristische technologieën:

  • Ze maken strikt gebruik van de BE.WAFFER technologie voor de aandrijving en productie van al onze ultrazwarte zonnecellen.

  • Sinds 2020 onderzoeken Ze het gebruik van de PERC-technologie uitsluitend voor de productie van onze ultrazwarte zonnecellen.

  • Wereldwijd zijn zij exclusief de enige onderneming die tot 30 jaar volledige garantie biedt op elk van onze producten, sinds 2021.

Belinus biedt de meest uitgebreide garantie in de hele zonne-industrie.

PRESTATIES

Onze zonnepanelen hebben de hoogste DC-vermogen output bescherming in de hele zonne-industrie met maar liefst 92% DC-vermogen in jaar 25 van gebruik; en 88% DC-vermogen in jaar 30 van gebruik.

PRODUCT

Totale bescherming voor gebreken veroorzaakt door afwerkingsfouten en gebrekkige materialen gedurende 30 jaar.

SERVICE

Naadloze vervanging, reparaties en compensatie voor elk defect paneel.

Belinus All-in-One Garantie

De Belinus All-in-One Garantie is de enige thuisgarantie voor zonne-energie met een uitstekende 30-jarige dekking voor de verzending van nieuwe onderdelen, de verzending van oude onderdelen en de installatiekosten. Dit geniale garantieplan bespaart u 30 jaar lang extra kosten op uw aankopen.

Een All-in-One garantie begint met een betrouwbaar product. Elk onderdeel van de Belinus zonnepanelen is met de grootste zorgvuldigheid ontworpen om de levensduur te maximaliseren en elk onderdeel is grondig getest op langdurige betrouwbaarheid.

ECOLOGISCHE PRODUCTIE

Al onze zonnecellen en zonnepanelen bij Belinus worden gemaakt in Bloomberg Tier 1 fabrieken die zonnepanelen op hun daken als energiebron gebruiken. Dit vermindert de totale CO2-voetafdruk van het gebouw tot 40% en helpt het milieu en de planeet te vrijwaren van de nadelige effecten van massaproductie.

EEN KLEINERE CO2-VOETAFDRUK

Er is geen impact op het milieu omdat er geen gassen of andere gevaarlijke chemicaliën vrijkomen in de atmosfeer. Elke dag werken onze teams voortdurend aan het behoud van het milieu door het totale milieueffect van hun werk te verminderen. De technici van onze Litouwse productielocatie werken aan een strategie voor doeltreffend milieubeheer.

ENERGIE-EFFICIËNTE PRODUCTIE

Meer dan 60% van de totale energie die nodig is voor de fabricage van Belinuscellen en -zonnepanelen is afkomstig van duurzame energie. De volledige fabriek van 45.000 m2 wordt uitsluitend verwarmd met geothermische energie. Onze Belinus-zonnepanelen zijn op het volledige dak van de fabriek geïnstalleerd. De opgewekte elektriciteit wordt volledig gebruikt om de productiecyclus van stroom te voorzien.

EUROPESE PRODUCTIE

Onze zonnepanelen worden gemaakt met grondstoffen die afkomstig zijn van uitgelezen Europese bronnen of die we zelf ontwikkelen. Daardoor liggen onze fabrieken veel dichter bij de eindgebruikers, wat de impact op het milieu vermindert dankzij een transportnetwerk dat altijd proximaal is.

Belinus panelen

BE.WAFFER M7 Ultra Black

Wist je dat alle zogenaamde volledig zwarte zonnepanelen op de markt eigenlijk donkerblauwe zonnecellen zijn? Het veroorzaakt kleurverschillen op de zonnepanelen en beïnvloedt de effectiviteit van de panelen met maximaal 5%.

De ingenieurs van Belinus hebben een ultra zwarte zonnecel ontwikkeld die 99,7% van het beschikbare zonlicht absorbeert met behulp van de PERC zonneceltechnologie. Dit is een enorme stap voorwaarts ten opzichte van de antireflecterende coatings die momenteel op zonnepanelen worden gebruikt.

Voor zonnecellen wordt een zo gering mogelijk reflectievermogen aanbevolen, omdat zonlicht dat wordt weerkaatst in plaats van geabsorbeerd, “verspild” wordt. Een goed gepolijst silicium wafer oppervlak heeft een reflectiviteit van ongeveer 40%, waardoor het een glinsterend uiterlijk heeft. Wanneer de standaard antireflecterende coating wordt aangebracht, daalt het gemiddelde reflectievermogen tot ongeveer 6% en krijgen de cellen hun kenmerkende donkerblauwe kleur.

Een tienvoudige vermindering van de reflectiecoëfficiënt zou tot 3% meer bruikbaar licht in de cel toelaten, waardoor de efficiëntie van de cel in wezen met dat percentage zou toenemen.

Er zijn echter nog andere voordelen verbonden aan het gebruik van zwart silicium.

  • Een paneel dat is samengesteld uit zwarte zonnecellen zal aanzienlijk meer energie opwekken dan een paneel dat is samengesteld uit cellen met de in de industrie gangbare antireflecterende coating. Dit komt in de eerste plaats doordat de coating minder licht weerkaatst.
  • Ook functioneert het beter wanneer de zon ’s morgens en ’s middags onder een hoek staat. Op bewolkte dagen presteert het ook beter dan gewone celpanelen.

 

De Belinus Ultra Black zonnemodules, aangedreven door de BE.WAFFER ultrazwarte celtechnologie, hebben een elegante en bescheiden uitstraling. Daardoor zijn ze visueel ideaal voor zichtbare daken in residentiële en commerciële toepassingen.

Ultrazwart Glas-foil 380W

1755 x 1038 x 35mm
19 kg
30 jaar alles-in-één garantie

Ultrazwart GlasGlas Bifacial 380W

1755 x 1038 x 30mm
23kg
30 jaar alles-in-één garantie

Belinus® is de toonaangevende fabrikant van zonnepanelen met een eco-verantwoordelijke fabriek in Europa.

Wil je graag professioneel advies? Bezoek onze showroom en ontdek alle mogelijkheden!