Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Lucht/water warmtepomp

Wat is een lucht/water warmtepomp?

Een lucht/water warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht en geeft deze af aan de leefruimtes. Met lucht-water warmtepompen kan deze aangevoerde warmte ook gebruikt worden voor de productie van warm water. Deze warmtepomp voorziet dus in de behoefte van sanitair warm water én voor een aangename verkoeling in de zomer.

warmtepomp
header.image

Hoe werkt een lucht-water warmtepomp?

Om warm water te kunnen produceren, neemt een lucht/water warmtepomp warmte op uit de buitenlucht, om leidt deze warmte naar binnen via een watercircuit. Hoe werkt het precies?

  1. het koelmiddel wordt rondgepompt en neemt warmte op in de verdamper
  2. de druk in de verdamper daalt, waardoor het koelmiddel kookt en verdampt
  3. de compressor transporteert deze damp vervolgens naar de condensor, waar de damp condenseert en opnieuw een vloeibaar koelmiddel wordt
  4. de opgenomen warmte uit de buitenlucht komt door dit proces weer vrij en wordt overgedragen op het circulerende water van de warmtepomp

Ideaal bij renovaties

Lucht/water warmtepompen worden vaak gekozen bij renovaties. Bij renovatieprojecten is het immers dikwijls niet mogelijk om een geothermische warmtepomp te installeren als bron van warm water. Een lucht/water warmtepomp laat toe een milieuvriendelijk energiesysteem te installeren in een bestaande woning. Een goede oplossing is dan een pomp die warmte onttrekt aan de buitenlucht, omdat er voor dit systeem geen ingrijpende aanpassingen nodig zijn, zoals een grondboring.

Lage of hoge temperatuur warmtepomp

Je kan Soloya ook inschakelen voor een lage temperatuur of hoge temperatuur warmtepomp van onze partner Daikin. Een lage temperatuur warmtepomp is de ideale oplossing voor nieuwe woningen of grote renovaties. Het neemt warmte op bij een lage temperatuur en geeft deze af bij een hoge temperatuur. Zo spaar je energie én het milieu! Een hoge temperatuur warmtepomp kan temperaturen halen boven de 65 graden. Het is dus een duurzaam en voordelig alternatief voor jouw verwarming of warm waterproductie.

Ontvang onze digitale brochure in je mailbox

02 Brochure and Catalog Mockup Close Top View 2 1

Ontvang onze digitale brochure in je mailbox

Onze diensten

Soloya