Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Lucht/lucht warmtepomp

Hoe werkt een lucht/lucht warmtepomp?

Je huis verwarmen met de milieuvriendelijke warmte van een warmtepomp is voordelig, efficiënt en ecologisch verantwoord. Maar wat is nu de precieze werking van de verschillende systemen? We starten met lucht/lucht warmtepompen die warmte onttrekken aan de buitenlucht en deze warme lucht afleiden naar de leefruimtes.

In de zomer is dit proces omgekeerd en wordt de warmte van binnen naar buiten afgevoerd en zorgt dan voor de nodige verkoeling. Een lucht/lucht warmtepomp waarborgt een constante temperatuur in elk seizoen. Een lucht/lucht warmtepomp produceert zo afhankelijk van de temperatuur 2 tot 4 keer meer energie dan het zelf nodig heeft.

warmtepomp
Airco installateur Antwerpen Daikin Perfera vloermodel 380x250 1

Verkoeling in de zomer

In de winter doet een lucht/lucht warmtepomp dienst als verwarming, in de zomer daarentegen functioneert de lucht/lucht warmtepomp als een airconditioning systeem. De warmte wordt naar buiten afgevoerd en de koelvloeistof stroomt dan in de andere richting. De aanvankelijke verdamper is nu de condensor die de warmte uit de woning aan de buitenlucht afgeeft.

Het voordeel van een lucht/lucht warmtepomp

Een groot voordeel van een lucht/lucht warmtepomp is natuurlijk de milieuvriendelijkheid. Maar wist je dat de installatiekosten bovendien betrekkelijk laag zijn voor dit duurzame energiesysteem? Maak dus vandaag nog een afspraak met een van onze professionele installateurs. Wij zorgen voor een milieuvriendelijke verwarming en verkoeling van jouw huis met de plaatsing van een voordelig warmtepompsysteem!

Het nadeel van een lucht/lucht warmtepomp

In vergelijking met de lucht/water warmtepomp of hybride warmtepomp zal het rendement van dit systeem op koude dagen namelijk lager liggen. Tevens is een lucht-lucht warmtepomp niet geschikt voor radiatoren of vloerverwarming en kan het enkel gebruikt worden voor een luchtverwarmingsinstallatie.

Ontvang onze digitale brochure in je mailbox

02 Brochure and Catalog Mockup Close Top View 2 1

Ontvang onze digitale brochure in je mailbox

Onze diensten

Soloya