Jouw installateur voor België en Nederland
Tel: (+32) 11 91 03 16

Zonnepanelen Baarle-Hertog

Zonnepanelen laten plaatsen door een zonnepanelen installateur met ruim 10 jaar ervaring met de installatie van zonnepanelen? Soloya is de zonne-energie expert waar u op kan rekenen! Vertrouw op ons om uw zonnepaneel installatie in uw provincie te installeren.

Geregistreerde zonnepanelen installateur

Geregistreerd aannemer zonnepanelen dagelijks actief in uw buurt.

De zonnepanelen branche is weer razend populair nadat de BTW op elektriciteit naar 21% werd verhoogd op 01/09/2015. Plant u een zonnepaneel installatie te laten plaatsen op uw dak? Twijfel niet en kies voor een geregistreerde zonnepanelen installateur met meer dan 10 jaar ervaring zoals Soloya.

Hier geniet u van een deskundige installatie van uw fotovoltaïsche panelen of zonnepanelen. Alleen met een correcte zonnepaneel installatie heeft u de garantie op een optimale werking en rendement van uw zonne-energie systeem.

Wat zijn zonnepanelen?

De zonnecellen van een zonnepaneel installatie vangen zonlicht op en zetten dit met een omvormer om in bruikbare elektriciteit. De elektriciteit daarentegen opgewekt door een zonnepaneel installatie is gelijkstroom, terwijl we voor alledaags gebruik in onze elektronische apparatuur; computer, koelkast, TV,… wisselstroom nodig hebben.

Soloya, uw zonnepanelen expert in uw regio zorgt voor de installatie van zonnepanelen die het opgevangen licht onmiddellijk omzetten in elektriciteit. De zonnecellen worden met elkaar verbonden in fotovoltaïsche panelen of pv-modules. Het fotovoltaïsche systeem bestaat uit:

  • zonnepanelen
  • een aangepaste draagstructuur

Zonnepanelen prijs

Het perfecte tijdstip om zonnepanelen te kopen

Hebt u besloten om ook zonnepanelen aan te kopen? Dan is er financieel geen beter tijdstip als het huidige om dit uit te voeren. De totale kostprijs van zonnepanelen is drastisch gedaald de laatste jaren. De totale zonnepanelen prijs hangt af van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft om te voorzien in uw energiebehoefte. Factoren die de hoeveelheid bepalen zijn uw huidig en toekomstig energieverbruik en de bruikbare oppervlakte op uw dak.

Een Vlaams gezin verbruikt gemiddeld zo’n 4.000 Wattpiek (Wp). Onze zonnepanelen produceren 260 Wp. U heeft dan omgerekend 16 zonnepanelen nodig.

“Een fotovoltaïsch systeem rendeert pas optimaal als de installatie van de zonnepanelen correct is gebeurd. Vertrouw daarom op het ervaren installatieteam van Soloya.”

Wilt u graag professioneel advies? Bezoek onze showroom en ontdek alle mogelijkheden!

Zonnekaart

Controleer geschiktheidsgraad van uw dak voor zonnepanelen of zonneboiler.

Nunc, porttitor rhoncus arcu scelerisque. Placerat nulla vitae proin semper nisl viverra mi ut. Elementum quisque justo elit vel. Posuere sit scelerisque tempor enim posuere magna.

Controleer hier hoe uw dak scoort voor zonne-energie.

Unieke samenwerking met REC Zonnepanelen
Soloya is trotse houder van een REC Solar Professional certificaat. We werken nauw samen met REC. En daar profiteert u mee van:

  • 2 jaar extra fabrieksgarantie bovenop de 10 jaar garantie
  • Snelle levering zonder wachttijd
  • Problemen worden snel verholpen
  • Zelfs als Soloya niet meer bestaat, hebben kopers recht op garantie via REC.

Een bedrijf in ontwikkeling
In januari 2015 ging REC de samenwerking aan met de Elkem Group of Norway. Dit partnership biedt het bedrijf bijkomende groeimogelijkheden:

  • De vraag naar REC zonnepanelen blijft toenemen. Door de samenwerking kan REC nu ook haar productiecapaciteit verhogen.
  • REC krijgt meer financiering en kan zo nog meer investeren in Research & Development. Daardoor kan REC de beste zonnepanelen blijven creëren.
  • REC zal nieuwe markten exploreren in China en Azië

BenQ Solar is een van de meest vooruitstrevende en toonaangevende producenten van zonnepanelen met hoog rendement. Het merk maakt deel uit van het grote, beursgenoteerde AU Optronics. Met een wereldwijd marktaandeel van 16,2%, komt u de TFT-LCD schermen van AU Optronics haast overal tegen: van de schermen van smartphones, tv’s en monitoren tot de enorme schermen met vluchtinformatie in luchthavens. BenQ Solar maakt dankbaar gebruik van alle kennis en productietechnieken van AU Optronics om zelf de meest innoverende en efficiënte zonne-energieproducten van topkwaliteit te produceren.

De uitzonderlijke producttesten van BenQ Solar
In tegenstelling tot talloze andere zonnepaneelmerken heeft BenQ Solar zo bijvoorbeeld de totale verticale keten in eigen handen, van productie tot distributie. De uitzonderlijke kwaliteit van BenQ Solar wordt verder gegarandeerd door de doorgedreven producttesten in de verschillende fasen van het productieproces. BenQ Solar’s testen zijn zelfs drie keer zo uitgebreid als de marktconforme IEC test, waardoor het merk alle internationale productnormen met glans doorstaat, inclusief de JET, IEC, MCS, JPEC en CE-normen.

De maatschappelijke verantwoordelijkheid van BenQ Solar
Sinds zijn oprichting in 1996 is BenQ Solar tot slot een absolute voorloper binnen de zonne-energiesector op vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid. In 2010 verkreeg het bedrijf als eerste ter wereld de “PAS2050 Carbon Footprint verificatie” voor zijn PV-paneel. Eén jaar later werd het bedrijf bovendien lid van de Europese Cycle Associatie. BenQ Solar voldoet tot slot altijd aan de laatste RoHS-wetgeving.

LG staat vooral bekend om zijn oerdegelijke elektronica, zoals tv’s, smartphones, wasmachines en andere huishoudelektro. Maar wist u dat de Zuid-Koreaanse elektronicareus ook uitblinkt in de productie van zonnepanelen onder de naam LG Solar?

De zonnepanelen van LG bestaan intussen al 25 jaar en zijn erg gegeerd in het veeleisende Europa. LG Solar staat dan ook hoog in de lijst van de betere zonnepaneelmerken en behoort tot de tier-1 merken. Dat is verdiend, want LG investeert zwaar in research & development. Niet minder dan 25% van het personeel van LG besteedt al zijn tijd aan onderzoek. Geen enkel ander zonnepaneelmerk investeert zoveel in onderzoek. Het levert LG geen windeieren op: hun NeON zonnecel, gebruikt in de huidige vierde generatie LG zonnepanelen, is al meermaals bekroond.

Uitzonderlijk rendement van LG zonnepanelen
De meest recente LG zonnepanelen scoren uitzonderlijk hoog op vlak van rendement. De meermaals bekroonde LG NeON 2 behaalt een efficiëntie van maar liefst 19,5% en behoort daardoor tot de beste residentiële zonnepanelen die vandaag verkrijgbaar zijn.

Esthetische waarde LG zonnepanelen
De zonnepanelen van LG Solar worden niet alleen omwille van hun efficiëntie gekozen, maar ook voor hun esthetische aspect en hun naadloze integratie op elk dak.

Unieke LG Garantie
Zowel de productgarantie als de vermogensgarantie van LG Solar steekt op meerdere vlakken met kop en schouders uit boven de garanties van de meeste andere tier-1 merken. En doordat LG veel vestigingen in Europa heeft, kan ze die garantie ook lokaal laten gelden. Dat is een niet te onderschatten voordeel in vergelijking met merken die enkel een zetel in de VS of Azië bezitten.

• 12 jaar productgarantie
De meeste andere merken beperken zich tot 10 jaar productgarantie. De extra twee jaar geldt voor alle zonnepanelen van LG.

• 83,6% vermogensgarantie op 25 jaar
Alle zonnepanelen boeten jaarlijks wat aan stroom in. Dat is een natuurlijk proces en is dus volkomen normaal. Dit stroomverlies wordt door de meeste merken gegarandeerd tot een bepaald percentage. Genereert een zonnepaneel minder stroom dan het merk beloofd heeft in de vermogensgarantie, dan moet de fabrikant het zonnepaneel herstellen of vervangen.

LG garandeert u een vermogen van 83,6% over 25 jaar: -2% tijdens de eerste twee jaar en daarna maximaal 0,6% verlies per jaar. De garantie is bovendien lineair, wat betekent dat LG het verlies jaarlijks waarborgt in plaats van in blokken van 10 of 15 jaar zoals vele andere merken doen. De vermogensgarantie van LG is uitzonderlijk goed. Enkel de merken Solarword en SunPower bieden een betere vermogensgarantie aan.

LG Zonnepanelen prijzen
Aan al deze kwaliteiten en garanties hangt natuurlijk een prijskaartje. Gemiddeld liggen de zonnepanelen prijzen van LG ongeveer 15 tot 25% hoger dan andere tier-1 merken. Deze hogere prijs is echter gerechtvaardigd door de langere productgarantie en het hoge rendement van de zonnepanelen. Hou er ook rekening mee dat LG een groot, gezond, beursgenoteerd bedrijf is zonder financiële problemen. U hoeft dus niet te vrezen dat de garantie uitdraait op een loze belofte.

Prestaties zonnepanelen LG
Om de prestaties van zonnepanelen te kunnen beoordelen, moet u voornamelijk kijken naar 2 verschillende waarden: het temperatuurcoëfficiënt en de tolerantie.

Temperatuurcoëfficiënt: -0,38%/°C
De vierde generatie LG zonnepanelen heeft haar bouw en technologie alweer sterk verbeterd, waardoor de temperatuurcoëfficiënt nu een indrukwekkende -0,38%/°C bedraagt. Of anders gezegd: voor elke graad boven 25°C zal een LG zonnepaneel amper 0,38% aan efficiëntie verliezen. Is het buiten bijvoorbeeld 25°, dan zal het zonnepaneel ongeveer 55°C warm zijn met een prestatieverlies van ongeveer 11,4% tot gevolg.

Tolerantie: 3%
Elk zonnepaneel van LG biedt u een positieve tolerantie van 3%, wat wil zeggen dat deze zonnepanelen 3% beter renderen dan de officiële waarden. Nemen we bijvoorbeeld het best presterende zonnepaneel van het merk, de LG NeON 2 320W, dan komen we uit op 9,6W extra vermogen.

Het LG zonnepanelen overzicht
Vanaf 2015 is LG begonnen met de productie van zijn huidige vierde generatie zonnepanelen, die zijn uitgerust met de NeON 2 zonnecellen. Deze zonnecellen zijn meermaals bekroond, onder meer met de gerenommeerde Intersolar Awards.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de Neon 2 en NeON 2 Black zonnepanelen de absolute sterren zijn in het gamma van het bedrijf. Elk van deze zonnepanelen bevat maar liefst 72 zonnecellen, 12 meer dan een klassiek zonnepaneel. Het rendement per vierkante meter stijgt dan ook snel.

LG produceert zijn zonnepanelen zelf, waardoor de kwaliteitscontrole erg streng is. Elk zonnepaneel moet een eindeloze reeks tests doorstaan in de fabriek, waaronder een mechanische ladingtest, een weertest, een breekproef, een hageltest en een uitgangstest.

De huidige vierde generatie zonnepanelen van LG bestaat uit de volgende modellen:
• LG Mono X PLUS
• LG Neon 2
• LG Neon 2 Black
• LG NeON R

Opgelet, u hebt wel een bouwvergunning nodig als u fotovoltaïsche panelen wilt installeren op andere delen van uw bedrijfsterrein of van uw gebouwen. Er gelden tot slot ook bijzondere regels voor beschermde gebouwen.

Wilt u op zeker spelen, dan raden we u aan altijd eerst de stedenbouwkundige dienst te contacteren van de stad of gemeente waarin uw bedrijfsgebouw is gevestigd.