Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Misvattingen over airconditioning

Met de steeds frequentere hittegolven investeren steeds meer en meer Belgen in airconditioning.

Toch is niet iedereen even overtuigd, en vaak voor de verkeerde redenen. Ken jij deze misvattingen over airco al?

Wij ontkrachten ze!

Misvattingen over airconditioning
Misvattingen over airconditioning

Airco maakt veel lawaai

Het is waar dat oude toestellen wel eens heel wat lawaai kunnen maken. De nieuwste generatie airconditioners zijn fluisterstil.

Wil je zeker zijn van een stil toestel? Let dan bij de aankoop op het aantal dB dat zowel de binnen- als de buitenunit produceren. Een ‘stil’ model is er eentje met een maximum van 30 tot 45 dB.

Airco gebruik je vooral in de zomer

Een airco kan je het hele jaar door gebruiken. Een airconditioner kan meer dan alleen lucht koelen. Moderne airco’s zuiveren en ontvochtigen de lucht, ventileren de ruimte en kunnen zelfs verwarmen in de winter.

Een airco met warmtepomp is één van de meest uitgebreide luchtbehandelingssystemen voor huizen, maar ook voor kantoren, winkels en magazijnen. 

Airco is lelijk en goed zichtbaar

Het zijn vooral de mobiele en verplaatsbare airco’s die opvallend zijn. Als je kiest voor een vaste airco, dan heb je heel wat keuze in modellen, zoals cassette-airco’s, vloer airco’s en wand airco’s die bijna niet opvallen.

Airco kost veel geld & verbruikt veel elektriciteit

Een airco installeren is niet goedkoop maar je verdient je investering op termijn terug.

Met een airco met warmtepomp kan je je woning zowel verkoelen als verwarmen, waardoor je geen andere warmtebron nodig hebt. Als je deze ook nog combineert met zonnepanelen, bespaar je ook nog eens elektriciteit.

Van airco wordt je verkouden

Je wordt niet verkouden van airco als je deze correct gebruikt en regelmatig laat onderhouden. Na een tijdje zullen de filters verzadigd raken waardoor er bacteriën ontstaan en deze in de lucht zullen circuleren. Bij regelmatig onderhoud kan je dit vermijden.

Misvattingen over airconditioning
Misvattingen over airco

Airco zorgt voor Sickbuildingsyndroom

Een goed airco-systeem draagt net bij aan een betere leef- en werkwereld. Je vertoeft in een aangenaam binnenklimaat en tegelijk wordt de lucht gezuiverd en gefilterd.

Een airco installeren vraagt veel breek- en kapwerk

Wie een (multi)split-airco installeert moet rekening houden met een binnen- en buitenunit en een toe- en afvoer. De binnenunit kan gewoon tegen de vloer of wand worden gemonteerd.

Airco is schadelijk voor het milieu

Moderne airco’s gebruiken ecologische koelvloeistoffen en vormen dus geen schadelijk effect op het milieu. Zelf kan je het milieu ook nog een handje helpen door een energiezuinige airco met warmtepomp of hoog rendement te installeren.

Iedereen mag airco plaatsen, onderhouden en keuren

Enkel erkende installateur mogen airconditioning plaatsen. Natuurlijk mag en kan je zelf een mobiele airco plaatsen.

Als je een toestel met meer dan 3 kg koelmiddel hebt moet je deze minimaal 1 keer per jaar laten onderhouden en nakijken door de installateur.

Misvattingen over airconditioning

Daikin airco kopen?

Wil je graag professioneel advies? Bezoek onze showroom en ontdek alle mogelijkheden!

Onze diensten

Soloya