Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Jouw partner voor elektrische laadpunten

Heb je een hybride of elektrische wagen en wens je een elektrische laadpaal aan te schaffen voor bij jou thuis of op het kantoor? Dan kan je dit voortaan ook aan Soloya toevertrouwen. We beschikken over een uitgebreid gamma elektrische laadpalen voor alle modellen en merken.

Bekijk onze realisatie

Een laadpaal laten installeren door Soloya is een goede keuze! We kiezen steeds voor de meest kwalitatieve laadpalen, geïnstalleerd door ervaren monteurs. Op die manier is een laadpaal een slimme investering voor nu en de toekomst.

Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van de meest geschikte laadpaal voor jouw situatie. Met hun kennis en up-to-date expertise ben je zeker van een goede keuze.

De plaatsing van de laadpaal kan zowel binnen als buiten gebeuren. Zelfs in de ondergrondse parking van je appartement! Dit steeds op een veilige manier en in slechts een paar uur tijd. Zo kan jij snel en eenvoudig je wagen opladen, wanneer je maar wil.

©studiopsg.be PSG 2613 min 1

Maak de juiste keuze

Jouw elektrische wagen thuis opladen via het stopcontact of een laadpaal installeren?

Huishoudelijke stopcontacten zijn niet ontworpen om regelmatig en langdurig hoge stroom te leveren. Als je thuis oplaadt is het dus belangrijk om de laadstroom te beperken, of een eigen laadpaal te installeren.

Thuis je wagen opladen duurt daarnaast een pak langer, tot zo’n 10 uur voor een volledige oplaadbeurt. Met een laadpaal is dit slechts 4 tot 6 uur.

Daarnaast valt het risico op oververhitting of een versleten stopcontact weg als je een laadpaal thuis hebt. Deze zijn speciaal ontworpen om stroom te leveren zonder te verhitten.

De kostprijs van het opladen is ook een pak lager met een laadpaal thuis. Je eigen stroom is een stuk goedkoper dan van een openbare laadpaal. Heb je ook zonnepanelen op je dak? Dan laadt de zonne-energie die je produceert je wagen zelfs kosteloos op!

Het duurt even voor je het prijskaartje van je laadpaal hebt terugverdiend, maar deze infrastructuur biedt je heel wat voordelen.

 

Wilt u graag professioneel advies? Bezoek onze showroom en ontdek alle mogelijkheden!

Vanaf 11 maart moeten alle bouwaanvragen in Vlaanderen verplicht laadpalen voor elektrische wagens voorzien, of daar op zijn minst de nodige voorbereidingen voor treffen.

Dit is verplicht voor een bouwaanvraag voor een residentieel project met minstens twee parkeerplaatsen. Voor elk van deze parkeerplaatsen moet een oplaadpunt of de nodige infrastructuur, wachtbuizen en kabelgoten, voor de installatie worden voorzien.

Bij Soloya staan we je graag bij in het plaatsen van een laadpaal.

Voordelen van een laadpaal

Waarom een laadpaal thuis installeren?

  • 120% aftrekbaar. De aankoopkosten van een laadpaal komen in aanmerking voor de fiscale 120% aftrekbaarheid.
  • Laadt tot 8 keer sneller op dan een klassiek stopcontact.
  • Altijd en overal inzicht in je laadsessies en laadkosten.
  • Universeel geschikt voor alle typen elektrische en hybride auto’s.
  • Duurzaam ontwerp dat geen onderhoud vergt.
  • Intelligente software voor de meest efficiënte manier van laden.
  • De beste kwaliteit voor snel, simpel en veilig laden.
©studiopsg.be PSG 2621 min

Als je als particulier tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 een laadpaal laat plaatsen bij je thuis, kan je rekenen op een belastingvermindering op je investering. Maar let op want de vermindering zal stelselmatig afbouwen met de tijd.

Wie tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 de investering doet kan rekenen op een belastingvermindering van 45%. Dit tarief daalt tot 30% in 2023 en tot 15% in 2024. Snel investeren is dus de boodschap!

Het bedrag waarvoor je een belastingvermindering krijgt en waarop ze wordt berekend, is beperkt tot 1.500 euro per laadpaal en per belastingplichtige. Voor particulieren moet het laadstation wel intelligent zijn en mag het enkel gebruikmaken van groene stroom.

06 brochure a4 vert

Ontvang onze FAQ over laadpalen in je mailbox!​

Ontvang onze FAQ over laadpalen in je mailbox!​

Realisaties
van tevreden klanten

Onze diensten

Soloya