Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Jouw installateur voor België en Nederland
Tel: (+32) 11 91 03 16

Haal Bliq in huis!

Zonnepanelen bij Soloya gekocht? Dat is al een stap in de goede richting, of moeten we zeggen groene richting. Haal ook nog de Bliq app in huis en verhoog daarmee je rendement nog meer!

Bliq is een slimme batterij-aansturing. Het leest je slimme meter en de omvormer van je zonnepanelen uit.

Op die manier monitort Bliq hoeveel elektriciteit je nodig hebt. Het bekijkt je volledige verbruik, van hoeveel je verbruikt, tot wanneer je verbruik piekt, wanneer je stroom te veel hebt en wanneer je net extra energie nodig hebt. Want je verbruik is namelijk elk moment van de dag, maand en het jaar anders.

Door dit te doen kan Bliq elke dag jouw ideale stroomprogramma samenstellen. Hiervoor kijkt het naar je verbruikspatroon, de verwachte productie van zonnestroom en de elektriciteitsprijzen op de groothandelsmarkt.

Hoe werkt Bliq?

De Bliq-software wordt verbonden met je slimme thuisbatterij. Hierdoor kan het eenvoudig je thuisbatterij vullen met energie aan de laagste prijs die er in 24 uur tijd voorbij is gekomen. 

Op zonnige dagen, wanneer je meer stroom opwekt dan er in je batterij past, zorgt Bliq dat je slimme batterij ontladen wordt en de stroom tegen de hoogste prijs verkocht wordt. Alleen maar voordeel dus!

Maar hoe werkt dat precies, die slimme batterij-aansturing? In het filmpje leggen we het uit!

Bliq zorgt er dus voor dat elk huis elke dag optimaal elektriciteit kan gebruiken.

Je zet je eigen elektriciteit optimaal in, krijgt stroom voor de beste prijs en krijgt de beste prijs voor je stroom.

De voordelen van Bliq voor Soloya klanten

Bliq is dus de ideale oplossing voor wie zijn zonnepanelen heeft gecombineerd met een thuisbatterij en digitale meter, of voor wie dit wil laten installeren. Het geeft je een duidelijk overzicht van je verbruik, zelfs per kamer in je woning! 

inverkoop android e1645011918841 834x1024 1

Sneller terugverdiend

De terugverdientijd van je installatie is afhankelijk van een aantal factoren. Met Bliq heb je je installatie nog sneller terugverdiend, omdat je meer controle hebt over je eigen verbruik en de manier waarop je je energie gebruikt.

Nog niet overtuigd? Wij tonen het je in cijfers!

Hoe haal je Bliq in huis?

Heel simpel! Onze installateurs plaatsen de Bliq-vanger bij je huidige, of nieuwe, zonnepaneleninstallatie mét thuisbatterij. De Bliq-vanger leest direct na de installatie je opwek -en verbruiksdata uit en toont dit rechtstreeks op je Bliq-app. Op basis daarvan kan Bliq elke dag een stroomprogramma op maat maken. Voor een kleine meerprijs krijg je dus een grote meerwaarde in de plaats!

Bliq in huis halen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij sturen een installateur langs om een Bliq-vanger te installeren zodat jij kan profiteren van je thuisbatterij en baas kan zijn over je verbruik.