Wij zijn gesloten tijdens de kerstvakantie vanaf 23 december t.e.m. 7 januari 2024!

Airconditioning Vlaams-Brabant

Op zoek naar een airco installateur Vlaams-Brabant? Airconditioning installateur Soloya kan je vaak aantreffen in de gemeente Vlaams-Brabant bij het plaatsen van airconditioningsystemen van het type lucht/lucht warmtepomp. Dit genre van aircotoestellen zijn uitermate geschikt om in te staan voor de koeling en verwarming van de woning.

Airco installateur Soloya plaatst airconditioning installaties in Vlaams-Brabant van de merken Daikin, Panasonic en Mitsubishi. Voor al jouw airconditioning installaties te Vlaams-Brabant reken je op onze 15 jaar ervaring!

Airco installatie Antwerpen Daikin Perfera 380x250 1
Mask Group 2

Hoe werkt een airco met een lucht/lucht warmtepomp?

De wijze waarop een warmtepomp werkt is identiek aan die van een koelkast, maar dan in omgekeerde richting. Een warmtepomp installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht via een warmtecollector. Een warmtepomp werkt dus voornamelijk op lucht, wat onbeperkt én gratis beschikbaar is. De nodige dosis stroom kan dan weer perfect opgewekt worden met de installatie van zonnepanelen.

Een lucht-lucht warmtepomp is als airconditioning of airco-installatie uitermate aangeraden om uw huis altijd op de juiste temperatuur te krijgen. Zo kan je dit apparaat gebruiken om in de zomer voor verkoeling te zorgen en om het in de winter lekker warm te krijgen. Soloya kiest om kwaliteit te kunnen waarborgen bewust voor de sterke merken Daikin en Panasonic.

Om het energieverbruik te optimaliseren, is het van het allergrootste belang dat de plaatsing van airco’s professioneel gebeurt. Om dit te kunnen garanderen huur je het best ervaren installateurs in die kunnen bogen op minstens 10 jaar ervaring met airco-installaties. Op die manier kan je er zeker van zijn dat het werk perfect uitgevoerd is. Daar heb je jaren plezier van! 

Airconditioning Vlaams-Brabant: op maat

Mogelijk stook je nog met fossiele brandstoffen. (stookolie, aardgas) Dit is zeer schadelijk voor onze persoonlijke leefomgeving en het milieu in het algemeen. Kies voor een milieuvriendelijke airco-installatie. In Vlaams-Brabant is het nu ook mogelijk om te kiezen voor de optimale airconditioning: lucht / lucht-warmtepompen. Dit duurzaam alternatief biedt u een hoger rendement. Dit geldt zowel voor de verwarming in de winter als voor de verkoeling in de zomer.  

Het gebruik van dit type warmtepomp voor verwarming kan zorgen voor minimaal 60% reductie van de CO²-uitstoot. De opwarming van de aarde gaat onverminderd voort. De tijd staat niet stil en we kunnen het ons absoluut niet veroorloven dat de temperatuur van onze planeet 2° C stijgt! Investeer daarom nu in energiebesparende airconditioningapparatuur! Enkel op deze manier kunnen we een leefbare aarde voor creëren. Niet zozeer voor ons, maar vooral voor de toekomstige generaties.

Airco installateur Antwerpen Daikin Perfera vloermodel 380x250 1

Airco installatie Vlaams-Brabant: flexibeler kan niet!

Wil je graag professioneel advies? Bezoek onze showroom en ontdek alle mogelijkheden!

Verwarmen met airconditioning? Vlaams-Brabant, het kan!

Veel mensen denken dat een airconditioner enkel dient om de temperatuur naar omlaag te krijgen. Ze kunnen zoveel meer dan dat. De airco’s die momenteel op de markt zijn, werden vaak op dezelfde manier gefabriceerd als dat bij warmtepompen het geval is. Zo is het mogelijk om ook in Vlaams-Brabant airco met de verwarming te combineren. Daarom is het mogelijk om zowel iedere kamer zowel energie-efficiënt te verkoelen als te verwarmen. Kies daarom een airco die perfect is om het hele jaar door voor een lekkere binnentemperatuur te zorgen. Je elektriciteitsrekening zal hierdoor heel wat lager zijn.

Eenvoudig weg betekent verwarmen met een airconditioner dat de werking van het apparaat wordt omgekeerd. Wanneer de airco ervoor zorgt dat jouw kamer koel is, haalt hij de warmte uit dit vertrek. Je kan ook de airco-installatie op verwarmen instellen. Zo haalt het apparaat de warmte van buiten. Dit is kosteloze warmte die door de buitenunit naar binnen wordt gehaald. De buitenunit regelt de temperatuur van de warmte zodat deze aan uw eisen voldoet. Vervolgens kan je binnen genieten van een heerlijke temperatuur via lucht die naar binnen wordt geblazen.

Gedurende het verwarmingsproces produceert de airconditioning zelf geen warmte. Er is enkel sprake van warmteverplaatsing. De airco gebruiken als verwarming is uitermate energiezuinig en geeft een hoge opbrengst. Reguliere verwarming kan hier niet tegenop. De lucht-lucht warmtepomp biedt jou qua energie een ongelooflijk pluspunt. De warmte van buiten kost niets. 1 kW energie uit stroom is voldoende om 3 tot 6 kW aan verwarming te produceren.

Misschien trek je nu een vragend gezicht. Hoe kan, in de winter, de lucht buiten nu voor warmte zorgen? Het lijkt een contradictorisch, maar het is mogelijk. Een airco maakt namelijk gebruik van warmte die buiten latent aanwezig blijft. Zelfs bij – 15° C is dit nog steeds het geval! 

Airco’s die tegelijk kunnen verkoelen en voor verwarming zorgen beschikken over een warmtepomp.  De airco-installatie verplaatst warmte van de ene plek naar de andere. Een koelmiddel maakt dit mogelijk. ‘s Zomers zorgt dit middel voor het transport van de overtollige warmte in een kamer naar buiten. ‘s Winters wordt de omgekeerde weg afgelegd. Het koelmiddel loopt dan in de omgekeerde richting. Op die manier komt de latente warmte in jouw huis terecht.

Latente warmte is een vorm van energie. Deze is onontbeerlijk om een stof in vaste toestand vloeibaar te krijgen. Denk nu aan ijs naar water. Hetzelfde geldt voor een vloeistof die verdampt en zo gas wordt. Een voorbeeld hiervan is het verdampen van water. Deze latente warmte ontsnapt vervolgens in de tegengestelde richting. Je merkt daarbij geen verschil in temperatuur. Enkel wanneer het een ongewoon koude winter is, heb je nog bijverwarming nodig.

 • Je kan elk airco-apparaat apart laten werken. Zo kan je voor verschillende kamers elk een andere temperatuur instellen.
 • Deze combinatie is eenvoudig te plaatsen, ook in kleinere huizen.
 • Deze airco-techniek laat je besparen op je energierekening.
 • Je verbruikt minder energie om te verwarmen en te verkoelen

Verwarmen met de airco heeft geen enkel nadeel!

Een warmtepomp is vrij klein en eenvoudig om te plaatsen. Dit apparaat is ook geschikt voor de kleinere woning. Zo wel de multisplit airco-installatie als een lucht-lucht warmtepomp zijn geschikt om een buitenapparaat en meerdere apparaten binnen aan te koppelen. Elke unit kan je zelfstandig instellen en gebruiken. Zo krijgt elke ruimte de gepaste warmte.

Dit is mogelijk door een inverter. Deze stelt je in staat om de airco-installatie optimaal in te stellen. Ook de techniek achter de warmtepomp is steeds meer geoptimaliseerd. Zo kan je niet alleen maximaal besparen, maar ook veel meer uit de geproduceerde energie halen. Jouw kamers voelen behaaglijker aan en jouw facturen verlagen. Dit is echt een win-winsituatie!

Airconditioning Antwerpen Daikin Emura 380x250 1
Airco Antwerpen Daikin Stylish zwart FTXA 380x250 1

Airco en airconditioning apparaten

Daikin Split airco:

 • Split airconditioner
 • Bestaat uit een binnenapparaat en een buitenapparaat
 • Simpel te installeren. Valt niet op in huis
 • Hoogkwalitatieve warmtepomp in een aparte kamer
 • Voordelig geprijsd

Multisplit airco

 • Buitenapparaat gecombineerd met een maximum van 5 apparaten voor binnen.
 • Systeem warmtepomp geïnstalleerd op verschillende kamers binnen.
 • Voor iedere kamer kan apart de temperatuur geregeld worden.
 • Je kan diverse types binnenmodellen met verschillende capaciteit samen gebruiken.

De plaatsing van een airconditioner is mogelijk zowel in een nieuw huis als gedurende een verbouwing. Er bestaan verschillende types voor diverse toepassingen:

 • Huizen
 • Commerciële panden
 • Burelen
 • Financiële instellingen
 • Horeca
 • Flatgebouwen
 • Alternatieve woonvormen
 • Schoolgebouwen
 • Sport- en ontspanningslokalen

 

Airco Vlaams-Brabant?

Reken op airco installateur Soloya! Vraag jouw offerte om de mogelijkheden te bespreken van een airco en airconditioning te Vlaams-Brabant.

Onze diensten

Soloya